Om skoleprojektet

Mediekonkurrencen er slut, men vi skal fortsætte med at tale om døden

De sidste otte uger har skoleklasser landet over produceret deres egne aviser med afsæt i temaet ”Døden er da noget, vi taler om”. Med den journalistiske formidling i højsædet har årets tema sat gang i en vigtig dialog om livet og døden, når elever har taget udfordringen op og givet deres bud på, hvordan vi bedst tematiserer det tabubelagte emne.
Se flere
Nyheder om uddannelse
08.12

Debat: Der er hårdt brug for tysk

Else Kirkegaard
Unge mennesker, kast jer over tyskstudier. I vil ikke fortryde, og der vil være brug for jer bagefter.
07.12

Debat: Vi skal styrke børns lyst til at læse og lære, hvis de skal blive bedre

Steen Bording Andersen
Alle de voksne, der omgiver vores børn, hvad enten det er i skoler, foreninger, institutioner eller i derhjemme, skal være med til at skabe en ny læsekultur blandt børnene.
Mere
Projekt Det frie ord

Det fulde overblik: Det frie ord

Jyllands-Postens undervisningsprojekt ”Det frie ord” er et gratis tilbud til folkeskoler, gymnasiale uddannelser og sprogcentre. Projektet har til formål at gøre rede for den historiske udvikling af ytringsfriheden i Danmark – og at forklare de regler og love, som regulerer ytringsfriheden.
Emner

Det danske mediebillede

De danske medier er en mangfoldig og broget forsamling, der driver formidling på mange forskellige platforme som papir, tv, radio og internet.

Debat Må man tegne Muhammed?

Aldrig tidligere har en dansk artikel med tilhørende tegninger haft så stor effekt, som da Jyllands-Posten besluttede at trykke 12 karikaturtegninger af profeten Muhammed.
Mens vi venter på brexit: Her kan du komme tæt på briternes særlige politiske kultur
I London er scenen lige nu sat for en ny periode til Boris Johnson i kølvandet på torsdagens store valgsejr. Og du kan selv følge den politiske udvikling ved selvsyn. Vi viser vej til hovedstadens politiske hotspots. 
Se flere
Bolig
Camilla Kørschens pastelfarvede juleunivers
Nogle er skeptiske, nogle er glade, og nogle er bare lidt trætte. Sådan er vi mennesker, og sådan er figurerne i Lucky Boy Sunday også. Designvirksomheden er kendt for sine bløde og skøre bamser i alpakauld, men sidste år lancerede de glaskugler til juletræet, og i år har de lavet helt nye kugler til det skæve og pastelfarvede juleunivers. 
Se flere