<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Om skoleprojektet

Årets Mediekonkurrence er nu i gang

Elever fra 6.-10. klasser fra hele landet sætter i løbet af de næste otte uger fokus på unges ret til at ytre sig, når de producerer deres helt egen avis ud fra emnet: ”Vi har ordet – unge har også ret”.
Se flere
Nyheder om uddannelse
08:00

Debat: Mine lærerkolleger er flittige

Katrine Vinther Nielsen
07:10

Debat: Brug pengene på børnene – ikke på konsulenter

Mette-Marie Degn
Ikke én krone af de mange millioner går til direkte undervisningsstøtte til eleven. Ressourcerne bruges til møder, handleplaner og udvikling af nye metoder frem for at gå direkte til eleven.
22.09

Debat: Centralisering vil ikke afhjælpe lokale udfordringer, derfor skal selvejet på erhvervsskolerne bevares

Bo Sejer Frandsen, Jens-Ole Nielsen, Søren Sørensen, Lars Goldschmidt
Selvejet på ​erhvervsskolerne betyder bl.a., at arbejdsmarkedets parter er meget tæt på skolerne, da de har majoriteten i bestyrelserne. Det er med til at sikre kvaliteten af uddannelsesudbuddet.
22.09

Debat: Forfriskende indspark

Per Skøt
21.09

Debat: Gymnasiet skal ikke uddanne fremtidens faglærte

Tina Voldby, Benny Yssing
Det vil være en kæmpe fejl at lægge erhvervsuddannelserne ind under gymnasierne og på den måde svække de erhvervsfaglige uddannelsers agilitet og relevans.
Mere
Projekt Det frie ord

Det fulde overblik: Det frie ord

Jyllands-Postens undervisningsprojekt ”Det frie ord” er et gratis tilbud til folkeskoler, gymnasiale uddannelser og sprogcentre. Projektet har til formål at gøre rede for den historiske udvikling af ytringsfriheden i Danmark – og at forklare de regler og love, som regulerer ytringsfriheden.
Emner

Det danske mediebillede

De danske medier er en mangfoldig og broget forsamling, der driver formidling på mange forskellige platforme som papir, tv, radio og internet.

Debat Må man tegne Muhammed?

Aldrig tidligere har en dansk artikel med tilhørende tegninger haft så stor effekt, som da Jyllands-Posten besluttede at trykke 12 karikaturtegninger af profeten Muhammed.
Turen går til stjernehimlen: Astronomer og universitetsfolk guider folk til Dark Sky-områder
Stadig flere stjernebadere skaber efterspørgsel på områder, der ikke er forurenet af kunstigt lys. Flere øer rundtom i Danmark er særligt egnede til formålet og blåstemplet af den internationale Dark Sky Association. 
Se flere
Bolig
Ny bog udråber sjællandsk ghetto til arkitektonisk perle
Der findes mange historier om hårdt belastede ghettoområder med kriminalitet, skudepisoder, udbrændte biler og overfald. Men det er langt fra virkeligheden i Tingbjerg, lyder det fra forfatter og arkitekturhistoriker Jannie Rosenberg Bendsen: »Tingbjerg er på ingen måde slum, men noget af det bedste inden for dansk arkitektur.« 
Se flere