Spørg om penge: Proklama – hvad er det?

Spørgsmål:Da min far døde i september 2017 og vi var i retten, fik min søster og jeg at vide, at der blev (udsendt?) ...

Spørg om penge: Ny beløbsgrænse for børneopsparing

En del af aftalen om finansloven for 2018 er en forhøjelse af det beløb, man kan indbetale på en børneopsparing.

Spørg om penge: Unoterede aktier – værdiansættelse ved fraflytning

Højesteret traf den 20. december 2017 afgørelse i en sag om værdiansættelse af anparter ved fraflytning. Afgørelsen har betydning for virksomhedsejere, der påtænker emigration til et mere skattevenligt klima, og må også forventes at få betydning for generationsskifte af virksomheder.

Spørg om penge: Folketinget har tegnet et rids af nye ferieregler

Folketinget har vedtaget en ny ferielov, så alle lønmodtagere kan holde betalt ferie det første år på arbejdsmarkedet. Men der er tid til at indrette kollektive overenskomster efter de nye regler.

Spørg om penge: Hvordan kan jeg give arveforskud til mine børnebørn?

Bedsteforældres gaver m.v. til et barnebarn kan give anledning til samme problemstillinger, som hvis gaven m.v. gives til bedsteforældres eget barn.

Spørg om penge: Boligjobordningen er nu mindre grøn, men permanent

Et af elementerne i den finanslovsaftale for 2018, som regeringen og DF nåede frem til i sidste uge, er en videreførelse af boligjobordningen som en permanent ordning. Hermed skabes en tiltrængt ro om ordningen. Ordningen vil dog blive justeret på visse punkter.

Spørg om penge: Sommerhus i sameje – hvordan kommer jeg ud?

Spørgsmål:Hej Tommy, Vi er fire søskende, som ligeligt ejer et sommerhus på nordkysten af Sjælland. Jeg bor i Jylland, mens de tre andre søskende er bosiddende i ...

Spørg om penge: Når køb med rabat hos arbejdsgiveren går over gevind

Medarbejderes køb af arbejdsgiverens varer er som et af få tilbageværende personalegoder underlagt en lempelig beskatning. Et sagskompleks afgjort af Landsskatteretten i begyndelsen af 2017 viser imidlertid, at rabatreglen ikke er uden begrænsninger.

Spørg om penge: Mosters pengegaver skal beskattes som personlig indkomst

Spørgsmål: Jeg har med interesse læst din spændende artikel i JP Erhverv den 30. september 2017 om gaver, arveforskud og arv. Jeg tillader mig i den anledning at ...

Spørg om penge

Tommy V. Christiansen, advokat (H), cand merc.

Spørgsmål, der udvælges til besvarelse, kan bringes under mærke, men redaktionen skal kende spørgerens identitet og adresse. Redaktionen forbeholder sig ret til at redigere og forkorte spørgsmål.

Svarene i brevkassen er ikke individuel rådgivning, men generel orientering, der bringes uden ansvar for Jyllands-Posten. Spørgsmål besvares ikke privat.

Skriv til tommy@v.dk eller per brev til: Morgenavisen Jyllands-Posten, Grøndalsvej 3, 8260 Viby J

Spørg om penge: Lovforslag om udvidet fradragsret for lønudgifter

Skatteministeriet udsendt et lovforslag, der skal give virksomheder fradrag for lønudgifter til medarbejdere, der har været beskæftiget med udvidelse af virksomheden.

Spørg om penge: Friere rammer for kystbeskyttelse

Miljø- og fødevareministeren fremsatte den 15. november 2017 et lov-forslag om bedre muligheder for kystbeskyttelse. For de formentligt mange personer, der føler, at de er løbet mod en mur, når de har søgt at etablere beskyttelse af deres ejendom mod oversvømmelse, set havets erosion rive sommerhuset i havet m.v., må formålet med de nye regler hilses velkomment. Fremover vil ikke blot ejere af boliger og andre bebyggelser, men også ejere af ubebyggede arealer, marker m.v. have markant forbedrede muligheder for kystbeskyttelse m.v.

Spørg om penge: Hvem bestemmer over gaver til børnebørn?

Bedsteforældre ønsker at forære fire børnebørn hver 62.900 kr. om året.

Spørg om penge: Nye veje til, at medarbejdere kan få aktier

Regeringen indgik den 12. november 2017 en aftale med Dansk Folkeparti og Radikale Venstre om en række erhvervs- og iværksætterinitiativer – den såkaldte erhvervspakke. Et initiativ er en forbedring af virksomheders muligheder for at aflønne medarbejdere med aktier i virksomheden.

Spørg om penge: Hvad sker der med Betalingsservice ved dødsfald?

  Spørgsmål: Kære Tommy V. Christiansen Jeg har læst de seneste to indlæg i Jyllands-Posten omkring fælles bankkonti ved dødsfald, hvor svaret vel konkluderer, at ...

JP Investerer
Mest Læste
 1. 1
  Kan tro helbrede? »Jeg har oplevet et mirakel, så hvis nogen siger, at Jesus ikke eksisterer, er jeg ligeglad«
  Nina blev helbredt af en troende kvinde, der lagde en hånd på hende: »Jeg oplevede en voldsom fysisk reaktion - ...
 1. 2
  Turisterne vender tilbage til uroramte ferielande
  Lang tid med ro har fået turisterne til igen at søge mod Tyrkiet og Egypten. Der er dog lang vej igen til tidligere ...
 1. 3
  Præsidentens stabschef: Trump har »ændret holdning« til grænsemuren
  Mange danskere står op til glatte veje. The New York Times har vundet Trumps pris for fake news. 38-årig ...
Premium Tophistorier

Kinas kreditvækst atter i søgelyset

Gældsbjerget i Kina har ofte internationale økonomers opmærksomhed, men nu melder landets mægtige finanstilsyn, CBRC, sig også på banen.

Konfliktsky politikere støber fundamentet for den næste krise

Det europæiske problem med høj gæld og offentlige underskud er ikke blevet løst siden gældskrisen. Det skyldes ikke mindst, at politikerne er bange for at vække vælgernes vrede, vurderer eksperter.

Ejer skyder millionindsprøjtning i skrantende ingeniørvirksomhed

Hedeselskabet investerer et tocifret millionbeløb i den rådgivende ingeniørvirksomhed Orbicon. Virksomhedens indtjening har skrantet, og det skal en ny ledelse lave om på.

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her