<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Luk her

Kommentar: Der er desværre ingen argumenter imod at spænde museerne for FN’s verdensmål

FN’s verdensmål er en regnbuefarvet sløjfe om en endnu større instrumentalisering af både universiteter og kulturliv. Det er bare endnu et felt, der passionsløst skal udfyldes i projektansøgningsskemaet.

Kommentar: Danmark kæmpede over sin vægt, men vi vejer ikke nok til at slippe den skulder, som vi læner os opad

Efter terrorangrebet mod USA indledte Danmark et umage parløb med USA. Men prøv at tænke to årtier frem. Tanken om, hvor vi så kan stå, er svimlende.

Nej, jeg er ikke klimaskeptiker: Det grønne slagsmål i den røde blok er såre logisk

Socialdemokratiet og støttepartierne repræsenterer vidt forskellige vælgergrupper. Faren er, at den nødvendige klimaomstilling skriver sig ind i disse års store populistiske fortælling.

Vågn op: Drømmestudiet findes ikke

Forestillingen om, at man tager en uddannelse for at kunne kvalificere sig til et nogenlunde fornuftigt job med en nogenlunde fornuftig løn, har længe måttet vige for den noget mere udbredte fortælling om at realisere sig selv.

Lillelund: Hvis verden kun bestod af Pernille Skipper, ville igler stadig være lægevidenskabens stærkeste våben mod knoglemarvskræft

Tag et brækmiddel og læs "De renfærdige", bogen om Novo Nordisk; det er lutrende efterbehandling i en socialdemokratisk tid.

Kommentar: Kunsten at kunne dykke på det rette tidspunkt er afgørende for magthavere

Man dykker og dukker op alt efter den aktuelle politiske mulighed for at score billige point i medierne. Og man kan ændre sin stillingtagen med et snuptag, når de politiske magtforhold vender.

Det har aldrig været billigere at forsikre sin bolig mod prisfald

Rigtigt valg af boliglån kan være med til at styrke formuen og gardere mod de negative effekter af prisfald på boligmarkedet.

Vi fra Suzanne Brøgger-æraen havde også sparket en uappetitlig mand helt ned i afgrunden

Medieveteran om MeToo: Overgreb er aldrig nogensinde okay, men vi skal huske, at vi kvinder også har drifter og kan tage initiativet.

Forladt efter fredsaftaler: Palæstinensere er kørt over af det nye store opgør i Mellemøsten

Magtopgøret mellem Iran og Saudi-Arabien tager luften ud af palæstinensernes sag.

Byer knopskyder: Hvem vinder ræset mod at bygge den bedste og mest bæredygtige bydel?

Nye bydele signalerer vækst og fremgang, og derfor er det heller ikke så sært, at man ude i kommunerne er midt i et kapløb om, hvem der bygger den bedste og grønneste bydel, lyder det fra fremtidsforsker Marianne Levinsen.

Kommentar: Det er omkostningsfrit at lade bankerne betale regningen for staten. Men det er moralsk forkert

Der er mindst to katastrofer i regeringens finanslovsforslag. Og de lugter begge af at være fremsat af en regering, der tænker kortsigtet.

Kommentar: Selvfølgelig skal død, hvid mandlig forfatter have sit eget forskningscenter

Den åbne debat og forskningsfriheden, som skal karakterisere universiteter, kan være væk, før vi aner, hvis identitetspolitikken ikke bekæmpes.

Kommentar: Vi reagerede på corona som forfædrene på pest og kolera: For sent og forvirret

Kigger man tilbage i historien, tegner der sig det samme billede: at vi mennesker gang på gang har ladet os overrumple af pandemierne.

Mest Læste