*

Lag på lag i to udgaver

To yngre samtidskunstnere giver i Viborg Kunsthal hver især et bud på, hvordan man kan udfordre maleriet som visuelt medie.

»De gales kunst« Outsiderne er kommet indenfor

Kunstcentret Silkeborg Bad sætter et sympatisk, men kunstfagligt problematisk fokus på billedkunst produceret af udviklingshæmmede.

Perfekt udstilling for dem, der mener at satire og humor er en god måde at vise problemerne på

Emner som ytringsfrihed, integration og national identitet tages op til kærlig behandling, når Storm P. Museet lader bladtegnere fra hele verden kommentere tidens store problemer.

Hudløst ærlig Ærtebjerg

Kathrine Ærtebjerg præsenterer nye malerier og tegninger i Galerie Mikael Andersen, og udstillingen viser kunstnerens enorme udvikling.

Totalinstallation med duft og dybde

I en serie af udstillinger, hvor samtidskunstnere udfordrer museets arkitektur, præsenterer Kunsten i Aalborg nu brasilianske Ernesto Neto.

Magtmisbrug, racisme censur og kvindeundertrykkelse på Trapholt

Trapholt sætter fokus på udenlandske kunstneres forhold til magt, undertrykkelse og censur og byder desuden på farvemættede malerier af René Holm.

Glas er ikke kun glas

Temaet ”Ornament” bliver tolket vidt forskelligt og i enkelte tilfælde overrumplende af nogle af glaskunstens fremmeste udøvere på Glasmuseet i Ebeltoft.

Kørner er en kunstner, der arbejder løst og præcist på samme tid

John Kørner er primært kendt som maler, men nu er turnéen med hans overbevisende grafiske arbejder nået til Kunstmuseet ved VejleMuseerne.

Gauguins Tahiti er en kunstnerisk opfindelse, ikke en historisk og etnografisk realitet

Kunst: Glyptoteket nyfortolker Paul Gauguin i øjeåbnende udstilling.

Indblik
Annonce

Hvid rotte ophængt i ståltråd og forsynet med hovedet fra en sværdfisk

Hvordan Tune Andersen iscenesætter udstoppede dyr og raffinerer fotografiet, kan man nu opleve på kunstmuseet Krydsfelt i Skive.

Japanske nutidskunstnere involverer publikum i Køge

KØS sætter fokus på fire japanske nutidskunstnere med en social profil og et almenmenneskeligt budskab.

Påskepræstationer i kælderregionen

Det er svært at få øje på, hvad der retfærdiggør, at Kunstnernes Påskeudstilling og suppleringsudstillingen Spring skal klemmes sammen i Kunsthal Aarhus’ underetage.

100 år gammel Cobra-maler får nu udstillet sine surrealistiske penselstrøg

Den svenske maler CO Hultén var måske ikke det mest celebre medlem af Cobragruppen. Men hans kunst fandt inspiration hos kollegerne, og nu kan man opleve ham på Museum Jorn i Silkeborg.

Skarp og farverig socialkritik

I udstillingsrækken New Nordic på Aros er man nået til finske Jani Leinonen, der med "Skolen for ulydighed" viser det hidtil mest overbevisende indslag i serien.

Mest Læste
 1. 1
  Flygtninge sender befolkningstallet op: Vi når seks mio. indbyggere før ventet
  Langt flere af ikkevestlig herkomst end ventet, men det reelle tal er højere, mener DF.
 1. 2
  Man gjorde børnene fortræd: Nu øver de sig i at være menneske
  De blev mishandlet af de voksne og svigtet af kommunerne. De vandt over deres krænkere i retten - men vandt ...
 1. 3
  Mak ret! En stribe partier har fået nok af modvillige ministre
  Folketinget drøfter fredag et forslag, der skal gøre det ulovligt at trodse flertal i Folketinget.
Premium Tophistorier

En gnaven gammel mand

I hænderne på Hannes Holm er ”En mand der hedder Ove” blevet en hyggenygget, ærkesvensk krønike, der er næsten for loyal over for sit litterære forlæg.

Nu hælder briterne til at blive

Ifølge flere meningsmålinger daler sandsynligheden for en britisk udmeldelse af EU ved folkeafstemningen i juni. Men institutterne er berygtet for at tage fejl, og de tegner ikke et entydigt billede.

Ekspert: »Det går skidegodt, hvis man hedder Bashar al-Assad«

Islamisk Stat bliver presset fra flere sider i Syrien, men om præsident Bashar al-Assad virkelig er ved at vinde borgerkrigen, er ikke enkelt at svare på.

Fra computermus til Siri: Her er verdens mest succesfulde opfinder, du aldrig har hørt om

SRI International står bag en lang række banebrydende opfindelser fra computermusen til Siri, så hvordan kan det være, at de færreste har hørt om dem?

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her