*

Kommentar: Orkan over Europa

Sandelig, vi lever i interessante tider

Storbritannien burde aldrig have været lukket ind i EU: Jeg glæder mig over, at englænderne har stemt dem ud

Storbritannien begynder at ligne en fejlslagen stat, bragt i uføre af en flok lykkeriddere, der foregøglede underklassen, at et brud med Europa ville føre til velstand for alle.

Kommentar: Polen, den historiske nation, har fortjent bedre

Vi kender vor historie. Polakkerne ved, at Rusland udgør en trussel.

Kommentar: Europa, det lette bytte

GDANSK — På det forestående Nato-topmøde i Warszawa vil det blive tydeliggjort, hvad alle ved, og de færreste ønsker at ændre på: Europas sikkerhed varetages af USA, ikke af Europa.

Kommentar: Europa viser sig på ny som det revolutionære kontinent

Storbritannien er i opbrud, efter Sovjetunionen i 1991, Jugoslavien i 1992 og Tjekkoslovakiet i 1993. Jeg forestillede mig aldrig, at denne revolution skulle standse ved det nu nedlagte Jerntæppe. Næste etape bliver Spanien med Catalonien og Baskien.

JP kommentators afskedshilsen til briterne: Døren er der, ud!

Englænderne får brug for alle gode ønsker på deres rejse tilbage til fortiden.

Kommentar: Den engelske syge

Tålmodige læsere af denne klumme vil vide, at jeg er troende europæer i den henseende, at jeg forestiller mig et føderalt Europa, et Europa, der giver mening i kraft af 1.500 års kulturel stræben, et Europa med udgangspunkt i den antikke verdens civilisation.

Kommentar: Et land med blakket ry

Udsigterne er ikke løfterige: Donald Trump i Det Hvide Hus, Vladimir Putin i Kreml, Marine Le Pen i Elyséet, Boris Johnson eller en anden løgnhals i Downing Street.

Den danske uhygge

Tiraderne bliver ved. Skal dette være folkets stemme? Forhåbentlig ikke. Der laves penge og politik på denne utålsomhed. Jeg har ingen ret til at blande mig, men ingen kan hindre mig i at lytte, noterer Per Nyholm fra sommerlandet.

Folkepartiernes fuldstændige fravær

Demokratiet kræver ikke blot seriøse politikere, det kræver også seriøse vælgere.

Undervejs

Per Nyholm er mangeårig udenrigs- og krigskorrespondent på Morgenavisen Jyllands-Posten og forfatter.

Med base i Østrig anskuer han klassisk rejsende verden ”undervejs” i et (central)europæisk perspektiv uden at forsømme at holde et kritisk øje på den danske andegård.

Annonce

Ulykkerne fortsætter i Mellemøsten

Om Irak, Syrien, Libanon og Jordan kan overleve, må anses for tvivlsomt.

En by - to kontinenter

Skulle Tyrkiet indstille generationers gang i retning af Europa og Vesten, vil det ramme ikke blot de snart 80 millioner tyrkere, men også europæerne.

EU bør behandle Storbritannien som en udbryder

Underhuset i Storbritannien har det med at tiltrække mærkværdige typer.

Måske et mindre EU

BUDAPEST — Han kom, han så, han sagde sin mening. Barack Obama returnerede i den nu overståede uge til Washington efter et af sine sidste besøg i Europa som ...

Shakespeare ville have følt sig hjemme i Catalonien

I 400-året for Cervantes og Shakespeares død kunne vore mindre ånder måske sende de to herrer en tanke og forsøge at lære af dem.

Premium Tophistorier

Du kan score på at kæle lidt ekstra for bilen: Her er ekspertens råd til at forhøje bilens værdi

Vedligeholdelse og små investeringer undervejs i bilens levetid kan spare dig tusindvis af kroner, når du skal sælge bilen igen. Her får du de bedste tips og tricks til at holde bilen vedlige.

Flyt jer: Cyklister giver fuckfingeren, kører over for rødt og skælder ud på ”langsomme” børn

Aggressive tilråb mod børn, fuckfingre i vejret og hasarderet kørsel er blot nogle af de ting, danske cyklister oplever i trafikken – fra andre cyklister vel at mærke.

Jagten på et nyt paradis i rummet: Forskere har fokus på den nærmeste nabostjerne

Det er langtfra utænkeligt, at der findes verdener ude i verdensrummet, som er så levende, at de får Jorden til at virke hengemt til sammenligning. Faktisk er der noget, som tyder på, at der findes en sådan verden bare fire lysår herfra.

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her