*

Kommentar: Min formiddag i Erfurt

På sin overflade er Erfurt fredsommeligheden selv, Thüringens overskuelige og imødekommende hovedstad, gågader og pladser, historiske huse, lejekaserner, supermarkeder, monumenter.

Kommentar: Terroristernes fælde

Der foregår en uanstændig sammenblanding af begreberne: flygtninge, indvandrere, muslimer, islamister, mordere, voldsmænd. Det hele udlagt som et komplot, der skal forvandle Europa til et islamisk emirat.

Kommentar: Europas åbne dør

Lad os være glade for, at vore naboer er Sverige, Norge og Tyskland.

Kommentar: Det putinske Rusland er en gennemrådden stat

Vesten bør sky Putins gennemrådne stat i videst muligt omfang.

Kommentar: Han er en selvforherligende skrigballon som Hitler - Trump giver gysende mindelser

Trump håner kvinder og invalider, latinoer, asiater og arabere. Han udspyr had, han skaber angst. Indtil videre mangler kun koncentrationslejrene.

Kommentar: Orkan over Europa

Sandelig, vi lever i interessante tider

Storbritannien burde aldrig have været lukket ind i EU: Jeg glæder mig over, at englænderne har stemt dem ud

Storbritannien begynder at ligne en fejlslagen stat, bragt i uføre af en flok lykkeriddere, der foregøglede underklassen, at et brud med Europa ville føre til velstand for alle.

Polen, den historiske nation, har fortjent bedre

Vi kender vor historie. Polakkerne ved, at Rusland udgør en trussel.

Europa, det lette bytte

GDANSK — På det forestående Nato-topmøde i Warszawa vil det blive tydeliggjort, hvad alle ved, og de færreste ønsker at ændre på: Europas sikkerhed varetages af USA, ikke af Europa.

Europa viser sig på ny som det revolutionære kontinent

Storbritannien er i opbrud, efter Sovjetunionen i 1991, Jugoslavien i 1992 og Tjekkoslovakiet i 1993. Jeg forestillede mig aldrig, at denne revolution skulle standse ved det nu nedlagte Jerntæppe. Næste etape bliver Spanien med Catalonien og Baskien.

Undervejs

Per Nyholm er mangeårig udenrigs- og krigskorrespondent på Morgenavisen Jyllands-Posten og forfatter.

Med base i Østrig anskuer han klassisk rejsende verden ”undervejs” i et (central)europæisk perspektiv uden at forsømme at holde et kritisk øje på den danske andegård.

Annonce

JP kommentators afskedshilsen til briterne: Døren er der, ud!

Englænderne får brug for alle gode ønsker på deres rejse tilbage til fortiden.

Kommentar: Den engelske syge

Tålmodige læsere af denne klumme vil vide, at jeg er troende europæer i den henseende, at jeg forestiller mig et føderalt Europa, et Europa, der giver mening i kraft af 1.500 års kulturel stræben, et Europa med udgangspunkt i den antikke verdens civilisation.

Kommentar: Et land med blakket ry

Udsigterne er ikke løfterige: Donald Trump i Det Hvide Hus, Vladimir Putin i Kreml, Marine Le Pen i Elyséet, Boris Johnson eller en anden løgnhals i Downing Street.

Den danske uhygge

Tiraderne bliver ved. Skal dette være folkets stemme? Forhåbentlig ikke. Der laves penge og politik på denne utålsomhed. Jeg har ingen ret til at blande mig, men ingen kan hindre mig i at lytte, noterer Per Nyholm fra sommerlandet.

Folkepartiernes fuldstændige fravær

Demokratiet kræver ikke blot seriøse politikere, det kræver også seriøse vælgere.

Premium Tophistorier

Begrebet mobning kan være svært at definere

»Nogle gange taler børn om, at de bliver mobbet, uden at det et tilfældet, og andre gange vurderer læreren, at der ikke er tale om mobning, hvor det faktisk er mobning. På samme måde kan det også for os forskere være vanskeligt,« siger ph.d. Stine Kaplan Jørgensen.

Biografi: Manden, der aldrig skulle have været statsminister

Viggo Kampmann var i sin bedste tid enormt idérig og entreprenant, men han brændte sit lys i begge ender.

De gamle partier sidder solidt på magten i USA: De ”små” partier og kandidater har ikke en chance

Når amerikanerne skal vælge ny præsident, er det så godt som sikkert, at valget kommer til at stå mellem kun to kandidater: en republikaner og en demokrat.

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her