*

Kommentar: Ulykkerne fortsætter i Mellemøsten

Om Irak, Syrien, Libanon og Jordan kan overleve, må anses for tvivlsomt.

Kommentar: En by - to kontinenter

Skulle Tyrkiet indstille generationers gang i retning af Europa og Vesten, vil det ramme ikke blot de snart 80 millioner tyrkere, men også europæerne.

Kommentar: EU bør behandle Storbritannien som en udbryder

Underhuset i Storbritannien har det med at tiltrække mærkværdige typer.

Kommentar: Måske et mindre EU

BUDAPEST — Han kom, han så, han sagde sin mening. Barack Obama returnerede i den nu overståede uge til ...

Kommentar: Shakespeare ville have følt sig hjemme i Catalonien

I 400-året for Cervantes og Shakespeares død kunne vore mindre ånder måske sende de to herrer en tanke og forsøge at lære af dem.

Nationalstat? Hvad er det?

Elsker jeg Danmark? Jeg elsker min hustru. Det må være nok.

Demokrati som parentes

BUDAPEST — Husker jeg ret, var det Jean-Francois Revel, en af sin tids førende franske intellektuelle, der i begyndelsen af 1980’erne spurgte, om demokratiet mon kunne holde, eller om vi – europæerne – levede i en parentes, der nærmede sig sin afslutning.

Og stille flyder Donau

Foråret kom med påsken, så langsomt ned ad Donau, denne stille, værdigt flydende flod, at foretrække for Rhinen, under min betragtning en opreklameret motorvej, overrendt både til vands og på begge bredder, et forretningsanliggende, ikke en fortælling.

Kristne kan sagtens myrde muslimer - det har de gjort siden middelalderens korstog

Det hændte i de dage, at kristne krigere – primitive fanatikere for at sige det, som det var – myrdede tusinder af muslimer. Det skete i Europa.

Kierkegaard på Mallorca

PORT D´ANDRATX, SPANIEN — Dagene før påske tilbringer jeg i et vidunderligt hus på Mallorca, stille og smukt er det, opført på en sydvendt bjergside. Tre ...

Undervejs

Per Nyholm er mangeårig udenrigs- og krigskorrespondent på Morgenavisen Jyllands-Posten og forfatter.

Med base i Østrig anskuer han klassisk rejsende verden ”undervejs” i et (central)europæisk perspektiv uden at forsømme at holde et kritisk øje på den danske andegård.

Annonce

En skjult dagsorden

MÜNCHEN - Jeg foretager en afstikker til Bayern, dette frygtelige og frygteligt smukke land. Bayern, påstår den lokale ministerpræsident, Horst Seehofer, er ved at ...

Rejsen til Berchtesgaden

BERCHTESGADEN — Som optakt til næste søndags valg i tre tyske delstater passerer jeg den slovakisk-østrigske grænse, siden den østrigsk-tyske grænse. Den syv timer ...

En verden går i opløsning

Svenskerne har format.

Midten falder ud

— WIEN — WIEN — For første gang i mine mange år som journalist – indtil videre knap 60 – begynder jeg at tvivle på den europæiske enhedsproces, ikke på dens ...

Skrækscenarier før Bruxelles

Siger Storbritannien farvel til EU, trækker en ny atlantisk virkelighed op.

Premium Tophistorier

Hurtig forvandling: Dongs økonomiske mirakelkur vækker opsigt

I 2013 ringede Dong-ledelsen ivrigt med alarmklokken for at få politisk hjælp til en kapitaludvidelse. Der blev virkelig råbt ulven kommer, lyder det fra DF.

Nu er det anden gang, en familie slagtes med en boltpistol

”Slagteren” har nu afsonet sin dom og har været på fri fod i nogen tid. Så det er med at få fat i ham igen.

Fem-årig dreng blev kendt for sin Messi-trøje - nu er Taliban efter ham

Den afghanske dreng Murtaza blev mediehelt for sin hjemmelavede Messi-trøje. Nu er han og hans familie flygtet til Pakistan.

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her