*

Kommentar: Den engelske syge

Tålmodige læsere af denne klumme vil vide, at jeg er troende europæer i den henseende, at jeg forestiller mig et føderalt Europa, et Europa, der giver mening i kraft af 1.500 års kulturel stræben, et Europa med udgangspunkt i den antikke verdens civilisation.

Kommentar: Et land med blakket ry

Udsigterne er ikke løfterige: Donald Trump i Det Hvide Hus, Vladimir Putin i Kreml, Marine Le Pen i Elyséet, Boris Johnson eller en anden løgnhals i Downing Street.

Kommentar: Den danske uhygge

Tiraderne bliver ved. Skal dette være folkets stemme? Forhåbentlig ikke. Der laves penge og politik på denne utålsomhed. Jeg har ingen ret til at blande mig, men ingen kan hindre mig i at lytte, noterer Per Nyholm fra sommerlandet.

Kommentar: Folkepartiernes fuldstændige fravær

Demokratiet kræver ikke blot seriøse politikere, det kræver også seriøse vælgere.

Ulykkerne fortsætter i Mellemøsten

Om Irak, Syrien, Libanon og Jordan kan overleve, må anses for tvivlsomt.

En by - to kontinenter

Skulle Tyrkiet indstille generationers gang i retning af Europa og Vesten, vil det ramme ikke blot de snart 80 millioner tyrkere, men også europæerne.

EU bør behandle Storbritannien som en udbryder

Underhuset i Storbritannien har det med at tiltrække mærkværdige typer.

Måske et mindre EU

BUDAPEST — Han kom, han så, han sagde sin mening. Barack Obama returnerede i den nu overståede uge til Washington efter et af sine sidste besøg i Europa som ...

Shakespeare ville have følt sig hjemme i Catalonien

I 400-året for Cervantes og Shakespeares død kunne vore mindre ånder måske sende de to herrer en tanke og forsøge at lære af dem.

Undervejs

Per Nyholm er mangeårig udenrigs- og krigskorrespondent på Morgenavisen Jyllands-Posten og forfatter.

Med base i Østrig anskuer han klassisk rejsende verden ”undervejs” i et (central)europæisk perspektiv uden at forsømme at holde et kritisk øje på den danske andegård.

Annonce

Nationalstat? Hvad er det?

Elsker jeg Danmark? Jeg elsker min hustru. Det må være nok.

Demokrati som parentes

BUDAPEST — Husker jeg ret, var det Jean-Francois Revel, en af sin tids førende franske intellektuelle, der i begyndelsen af 1980’erne spurgte, om demokratiet mon kunne holde, eller om vi – europæerne – levede i en parentes, der nærmede sig sin afslutning.

Og stille flyder Donau

Foråret kom med påsken, så langsomt ned ad Donau, denne stille, værdigt flydende flod, at foretrække for Rhinen, under min betragtning en opreklameret motorvej, overrendt både til vands og på begge bredder, et forretningsanliggende, ikke en fortælling.

Kristne kan sagtens myrde muslimer - det har de gjort siden middelalderens korstog

Det hændte i de dage, at kristne krigere – primitive fanatikere for at sige det, som det var – myrdede tusinder af muslimer. Det skete i Europa.

Kierkegaard på Mallorca

PORT D´ANDRATX, SPANIEN — Dagene før påske tilbringer jeg i et vidunderligt hus på Mallorca, stille og smukt er det, opført på en sydvendt bjergside. Tre ...

Premium Tophistorier

Stormtropper i frontalangreb på Trump

I blå uniformer indleder Hillary Clinton og Elizabeth Warren kampen om præsidentposten.

En vanvittig kultur: Veganerbørn på diæt fra år 0 er udtryk for en rettighedsfikseret jeg-kultur

Fejlernærede veganerbørn er udtryk for kulminationen på en jeg-kultur, hvor man sætter det, jeg synes er vigtigt, over hensynet til alt andet.

Roskilde Festivals programchef: Man går ikke i rette med en stjerne som Neil Young

Det store internationale koncertprogram på Roskilde Festival foldes ud fra onsdag med mere end 140 navne.

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her