*

Ågerup i kommentar: Man garanterer ved lov, at der aldrig kommer en Mads Skjern

I det meste af den offentlige velfærdssektor har man ikke bekymringen for at lukke. Der behøver man faktisk ikke nødvendigvis gribe mulighederne.

Kommentar: Regulering blokerer

Regeringen har nedsatetdisruptionråd, som skal sikre, at Danmark »får grebet mulighederne i den ...

Ågerup: Den offentlige sektor bør åbnes for iværksættere og konkurrence

Kære Sophie Løhde, tillykke med jobbet som minister for offentlig innovation. Det er en vigtig opgave, du er blevet betroet. Den er også vanskelig.

Ågerup: Ingen bør undtages fra konkurrence

Konkurrence sikrer lave priser, innovation og velstandsfremgang. Ingen bør undtages fra den.

Cepos: Derfor er det rationelt at støtte tilfældet Trump

For mange vælgere er det rationelt at nægte at se sandheden i øjnene, selv når den stirrer på én. Hvilket den gør i tilfældet Trump.

Efter kontanthjælpsloftet: 17.700 kr. udbetalt efter skat

Læren synes at være, at forargelsen over kontanthjælpsloftet i høj grad bygger på almindelig uvidenhed, og at en række medier ikke gør synderligt meget for at reducere denne uvidenhed.

Kommentar: Godhedens skyggeside

Hvem vil ikke gerne udkæmpe krigen, der kan bringe en ende på al krig og sikre tusindårsriget; undskyld, tusindårsfreden.

Frihed under ansvar

Medierne ville til hendes egen forståelige irritation hellere diskutere udlændinge, men hovedbudskabet i S-formand Mette Frederiksens kongrestale var annonceringen af et ...

Den hysteriske professor

Mogens Lykketoft beskyldteengang børsmæglere for at opføre sig »som en flok gamle, hysteriske kællinger «. Med den bramfri bemærkning formåede han med ...

Tænketanken

Martin Ågerup, direktør for den borgerlig-liberale tænketank Cepos, beskriver uden omsvøb samfundets og velfærdsstatens store udfordringer og peger på kontroversielle løsninger og reformer ud fra en grundfæstet overbevisning om, at øget personlig frihed, ansvarlighed og privat initiativ er vejen frem.

Udgifterne bør ikke øges

Der er flere meget positive aspekter i regeringens netop fremlagte 2025-plan.

Kommentar: Den frie handel er under pres, fordi det er lettere at organisere producenter end forbrugere

Samfund domineret af gode idéer bliver velstående og velfungerende. Også selv om det i øvrigt har tunge odds imod sig. Og omvendt. Da Singapore blev selvstændigt i ...

Kommentar: Tiden er ikke løbet fra arbejdsmarkedsreformer

Herunder nævnes konkrete reformer, som ville øge beskæftigelsen med 54.000, bnp med 34 mia. kr. samt frigøre 17 mia. kr. til en lang række andre reformer, herunder en markant reduktion af nogle af de mest væksthæmmende skatter og afgifter.

Kommentar: Uffe Elbæk har ret - med visse forbehold

Om indkomstskattens skadevirkninger

Vejen til lavvækstsamfundet er brolagt med lobbyisternes undskyldninger

Det står på side 1 i lobbyisternes manual, at man skal argumentere for sit forslag, ved at påstå at det i virkeligheden er i almenvellets interesse.

Premium Tophistorier

Skattefolk trawlede hvidvask-mistanker hos bagmandspolitiet for at jagte skattesvindlere - nu er de sendt hjem

Der er tilsyneladende opstået tvivl om hjemmelgrundlaget, efter at Skat igennem flere år har haft medarbejdere udstationeret i bagmandspolitiets hvidvasksekretariat.

Utilstrækkeligt tilsyn, utilstrækkeligt fokus og mangel på viden: Her er konklusionerne i lækket rapport om dansk hvidvask-indsats

FATF langer kraftigt ud efter bankerne og Finanstilsynet. Brancheorganisationen FinansDanmark påpeger, at hvidvask er højprioritet i bankerne.

Analyse: Den Ny Silkevej er Kinas svar på Trumps protektionisme

Den Ny Silkevej tilrækker sig stor interesse i Davos – godt hjulpet på vej af udsigten til en protektionistisk handelspolitik fra USA.

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her