*

Kommentar: Den hysteriske professor

Mogens Lykketoft beskyldteengang børsmæglere for at opføre sig »som en flok gamle, hysteriske kællinger «. Med den bramfri bemærkning formåede ...

Kommentar: Udgifterne bør ikke øges

Der er flere meget positive aspekter i regeringens netop fremlagte 2025-plan.

Kommentar: Den frie handel er under pres, fordi det er lettere at organisere producenter end forbrugere

Samfund domineret af gode idéer bliver velstående og velfungerende. Også selv om det i øvrigt har tunge odds ...

Kommentar: Tiden er ikke løbet fra arbejdsmarkedsreformer

Herunder nævnes konkrete reformer, som ville øge beskæftigelsen med 54.000, bnp med 34 mia. kr. samt frigøre 17 mia. kr. til en lang række andre reformer, herunder en markant reduktion af nogle af de mest væksthæmmende skatter og afgifter.

Vejen til lavvækstsamfundet er brolagt med lobbyisternes undskyldninger

Det står på side 1 i lobbyisternes manual, at man skal argumentere for sit forslag, ved at påstå at det i virkeligheden er i almenvellets interesse.

Kommunerne kan nemt spare milliarder

På årets folkemøde blev jeg inviteret til debat af borgmestrene fra Syddjurs og Lollands Kommuner for at diskutere Cepos’ årlige opgørelse af ...

Bundskatten er ved at blive den nye skatteskrue

Kristian Thulesen Dahlannoncerede forleden, at Dansk Folkeparti ikke vil gå med til at hæve bundskatten for at finansiere afviklingen af PSO-afgiften, og efterlyste en ...

Vi kører ad snoet vej i Heinesens afgrund

Det farlige ved den aktuelle vækstkrise er, at den ikke spidser til og dermed ikke på kort sigt nødvendiggør handling, som balanceproblemerne i 1982 gjorde.

Øgede offentlige omkostninger kan være en forringelse af servicen

Hverken offentligt ansatte eller politikere er hævet over egeninteresser.

Tænketanken

Martin Ågerup, direktør for den borgerlig-liberale tænketank Cepos, beskriver uden omsvøb samfundets og velfærdsstatens store udfordringer og peger på kontroversielle løsninger og reformer ud fra en grundfæstet overbevisning om, at øget personlig frihed, ansvarlighed og privat initiativ er vejen frem.

Annonce

Fagbossernes egen krænkelseskultur

Selv i velfærdsstatens fedeste år tordnede fagforeningslederne mod nedskæringer.

Debat: Uber er ikke piratkørsel, men traditionel taxakørsel overlegen

Ubers konkurrencefordel bygger på en forretningsmodel og en teknologi, som hæver effektiviteten ved taxakørsel markant.

Ågerup Panama-sagen vil formentlig vise sig at være en fjer, der er blevet til fem høns

Man kan ikke slippe den mistanke, at mediernes lukkethed handler om at presse citronen mest muligt for egen vindings skyld.

Gratis adgang betyder ikke fri adgang i sundhedsvæsenet

I den sundhespolitiske debat holdes ideologisk fast i løgnen om ”fri og lige adgang”.

DR burde skamme sig - eksperiment om ulighed var grov manipulation

Det er kun i DR-eksperimenter og marxistisk teori, at gadefejere, sygeplejersker og arkitekter slås om den samme lønpulje.

Premium Tophistorier

Fællesskab og fredagsbar hitter i Aarhus

Pakhusene er det første erhvervsbyggeri i den nye bydel ved havnen i smilets by, Aarhus Ø. Domicilet er baseret på principper om deleøkonomi og fællesskab, og det er populært blandt de kommende lejere.

Er der krisetegn i rekordhøje køb af egne aktier?

Baggrund: Fra at være lidt af en eftertanke og børsmæssig særhed er aktietilbagekøb blevet det nye sort. Men de mange milliarder, de børsnoterede selskaber i dag bruger på at købe egne aktier, er næppe et særligt godt tegn på sigt.

Analyse: Gaveregnen til aktionærer bekymrer

Aktietilbagekøbenes sejr over udbytterne i de store børsnoterede selskaber er dels et tegn på, at der bliver tjent gode penge, dels at det er svært at finde noget fornuftigt at bruge dem på.

Gigantisk aktiekøbsbølge er skidt nyt for statskasse og vækst

Børsens kæmper køber i stadig større rekordstil deres egne aktier tilbage. På bare tre år er der brugt over 120 mia. kr. på den konto - men trenden tegner skidt for både samfundets vækst og den skat, aktionærerne ellers vil have sendt i statskassen, lyder det fra flere sider.

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her