*

Ågerup: Ingen bør undtages fra konkurrence

Konkurrence sikrer lave priser, innovation og velstandsfremgang. Ingen bør undtages fra den.

Cepos: Derfor er det rationelt at støtte tilfældet Trump

For mange vælgere er det rationelt at nægte at se sandheden i øjnene, selv når den stirrer på én. Hvilket den gør i tilfældet Trump.

Kommentar: Efter kontanthjælpsloftet: 17.700 kr. udbetalt efter skat

Læren synes at være, at forargelsen over kontanthjælpsloftet i høj grad bygger på almindelig uvidenhed, og at en række medier ikke gør synderligt meget for at reducere denne uvidenhed.

Kommentar: Godhedens skyggeside

Hvem vil ikke gerne udkæmpe krigen, der kan bringe en ende på al krig og sikre tusindårsriget; undskyld, tusindårsfreden.

Kommentar: Frihed under ansvar

Medierne ville til hendes egen forståelige irritation hellere diskutere udlændinge, men hovedbudskabet i S-formand ...

Den hysteriske professor

Mogens Lykketoft beskyldteengang børsmæglere for at opføre sig »som en flok gamle, hysteriske kællinger «. Med den bramfri bemærkning formåede han med ...

Udgifterne bør ikke øges

Der er flere meget positive aspekter i regeringens netop fremlagte 2025-plan.

Kommentar: Den frie handel er under pres, fordi det er lettere at organisere producenter end forbrugere

Samfund domineret af gode idéer bliver velstående og velfungerende. Også selv om det i øvrigt har tunge odds imod sig. Og omvendt. Da Singapore blev selvstændigt i ...

Kommentar: Tiden er ikke løbet fra arbejdsmarkedsreformer

Herunder nævnes konkrete reformer, som ville øge beskæftigelsen med 54.000, bnp med 34 mia. kr. samt frigøre 17 mia. kr. til en lang række andre reformer, herunder en markant reduktion af nogle af de mest væksthæmmende skatter og afgifter.

Kommentar: Uffe Elbæk har ret - med visse forbehold

Om indkomstskattens skadevirkninger

Tænketanken

Martin Ågerup, direktør for den borgerlig-liberale tænketank Cepos, beskriver uden omsvøb samfundets og velfærdsstatens store udfordringer og peger på kontroversielle løsninger og reformer ud fra en grundfæstet overbevisning om, at øget personlig frihed, ansvarlighed og privat initiativ er vejen frem.

Annonce

Vejen til lavvækstsamfundet er brolagt med lobbyisternes undskyldninger

Det står på side 1 i lobbyisternes manual, at man skal argumentere for sit forslag, ved at påstå at det i virkeligheden er i almenvellets interesse.

Kommunerne kan nemt spare milliarder

På årets folkemøde blev jeg inviteret til debat af borgmestrene fra Syddjurs og Lollands Kommuner for at diskutere Cepos’ årlige opgørelse af ...

Bundskatten er ved at blive den nye skatteskrue

Kristian Thulesen Dahlannoncerede forleden, at Dansk Folkeparti ikke vil gå med til at hæve bundskatten for at finansiere afviklingen af PSO-afgiften, og efterlyste en ...

Vi kører ad snoet vej i Heinesens afgrund

Det farlige ved den aktuelle vækstkrise er, at den ikke spidser til og dermed ikke på kort sigt nødvendiggør handling, som balanceproblemerne i 1982 gjorde.

Øgede offentlige omkostninger kan være en forringelse af servicen

Hverken offentligt ansatte eller politikere er hævet over egeninteresser.

Premium Tophistorier

Der er intet disruptivt ved Uber

Transporttjenesten Uber formidler kendte tilbud fra den fysiske verden. Det kan man tolke ud af Østre Landsrets dom for ulovlig taxakørsel over en chauffør fra Uber.

Dynekøbmanden lukker ned i USA

Jysk-koncernen vil hellere satse på Asien med nye butikker frem for at forsøge et nyt comeback på det store, amerikanske marked.

Ugens aktie: Københavns Lufthavne har højtflyvende planer

Københavns Lufthavne har en vision om at vokse fra 25 mio. passagerer til 40 mio. passagerer om året.

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her