*

Kommentar: Tillykke – Dette var det bedste danske OL nogensinde

Dansk eliteidræt toppede 30 års arbejde i Rio, som blev et eksempel til efterfølgelse. De andre nordiske lande blev distanceret i medaljehøsten.

Kommentar: Selvfølgelig skal dette OL ende med guld i håndbold

»Lykkes alt det følgende, kan Danmark vinde den finale. Jeg tror, at det sker.«

Kommentar: Mikkel Hansen skal ikke være dansk håndbolds Zlatan

Nye spillere tog for første gang med Gudmundur Gudmundsson som landstræner ansvar i en afgørende kamp, og det kan bringe Danmark i OL-finalen, hvis Niklas Landin også finder niveau.

Kommentar: Solbakken narrede den mindre kloge

FC København er bedre, end man skulle tro, og det skal nu give Champions League-deltagelse.

Man kan lære meget af Sara Slotts historie

Det er en af årtiets helt store danske idrætspræstationer, hvis hækkeløberen Sara Slott vinder medalje.

Sportsredaktøren: »Jeg kan ikke komme i tanker om en mere overraskende, stor dansk idrætspræstation siden EM i 1992«

Historien om en flok danske svømmere uden tilstrækkelig råstyrke ved OL var ved at blive skrevet. Men så skete det naturstridige, at Pernille Blume først vandt guld og dernæst bronze med de øvrige svømmekvinder.

Van der Vaart er et scoop og et sats af Midtjylland

Købet af Rafael van der Vaart er godt for FC Midtjyllands profilering og chefernes libido, men det er forbundet med stor, sportslig risiko.

Svømning: Dansk medaljehåb kan blive offer for russisk dopingskandale

Det sidste, store danske medaljehåb i svømning er ufrivillig statist i en af dette OL’s mest problematiske sager. Ansvaret for den ligger hos den olympiske top.

Den her havde vi ikke regnet med: Fuglsang trådte sig ud af egen skygge

Jakob Fuglsang præsterede det største resultat i karrieren med en OL-sølvmedalje. En præstation, der præger Danmarks OL-præstationer fremadrettet og Fuglsangs eftermæle.

Set fra sidelinjen

Sportsredaktør Troels Henriksen skriver med indsigt, refleksion og skarpe meninger om sportens verden. Klummerne skal vække debat og sætte dagsorden i sportens verden. Samtidig sætter han sporten i en bredere, samfundsmæssig kontekst. Han skriver om det, der sker på banen og om det politiske spil uden for samt fortæller sin uforbeholdne holdning til det. Hvad det skete fortæller om tilstandene i dansk sport, og hvordan det kan forstås i en etisk og moralsk sammenhæng. Hans holdninger skal dermed være mere end selvfølgelige talestreger i en sportsverden fuld af holdning til at give en dybere indsigt om den sport, som fascinerer så mange.

Troels Henriksen blev sportsredaktør på Jyllands-Posten i august 2016, og før det havde han været sportsjournalist samme sted siden 2008. Han blev kåret til Årets Sportsjournalist i 2013.

Annonce

Især FC København har med sine valg udstillet sig selv over for den kritik, som især i 00’erne klæbede til klubben

Ståle Solbakken er socialdemokrat, men principperne var ikke så vigtige, da det kostede noget i forbindelse med udtagelsen af Danmarks OL-fodboldhold.

Set fra sidelinjen: Pinlige magtkampe martrer dansk fodbold

På kanten af en ny superligasæson og VM-kvalifikation er forholdet mellem spillere, klubber og Dansk Boldspil-Union (DBU) i nogle sammenhænge elendigt.

Sportsredaktøren: Ich bin ein islænder

Island er historien over dem alle ved dette EM – en fortælling, vi alle kan forholde os til og elske. Næste kapitel skrives på søndag, skriver sportsredaktøren.

Nu kommer danskerne ind på de store scener

Det danske fodboldlandshold kunne ikke spille sig blandt de 24 bedste i Europa, men i den kommende uge træder to danskere ind på de store scener, skriver sportsredaktøren.

EM har været en sløj fest - indtil nu...

Der er grund til at tro, at vi stadig har det bedste til gode ved EM. Det må man så også håbe, mener sportsredaktøren.

Premium Tophistorier

Lars Larsen: Jeg kunne drive denne turnering i 100 år, hvis jeg ville, men...

Lars Larsen truer med at flytte golfturnering væk fra Himmerland. Torsdag kunne danskerne ikke følge med to unge kometer, der brændte banen af.

I festugen hedder kongen af Aarhus hverken Graulund eller Steffen Brandt

Landets største rapper - L.O.C. - åbnede Aarhus Festuge med hitparade og en lovende ny single.

Afvist asylsøger: »Det er ikke et sted at leve, men jeg er død, hvis jeg rejser tilbage«

Nogle af de få, der rent faktisk bor på Kærshovedgård, forstår godt, hvorfor så mange forsvinder.

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her