*

Set fra sidelinjen: Tvinger man mig til et bud, tror jeg, at Nicklas Bendtner er færdig som topspiller

Nicklas Bendtner skal håndtere at begynde forfra, og det ville være svært for alle, der har mistet en position.

Efter Fancy Bear: Rusland læner sig op ad udelukkelse i årevis

Bevises det, at hackingen af verdens Anti Doping Agentur (Wada) er organiseret og endda statsstøttet fra Rusland, skal nationen udelukkes fra international sport i årevis.

Kommentar: Lad Parken blive fyldt, for dette FCK kan gøre det utrolige

Et helstøbt FC København har nu også en dansk angriber med høj international klasse og kan komme videre fra Champions League.

Kommentar: Ståle Solbakken er dansk fodbolds bedste træner nogensinde

Jeg tror, at jeg kender forklaringen, men jeg mangler forståelse for, at Ståle Solbakken aldrig er blevet dansk landstræner.

En æra synes slut for Kolding i jydesport nummer et

I mere end et årti har Kolding været holdet, man skulle slå for at blive dansk mester i håndbold. Sådan ser det ud til ikke længere at være.

Wozniacki kan da ikke stoppe karrieren nu – og dog

For øjet, der ser, giver det ingen mening, at Caroline Wozniacki vil stoppe karrieren lige nu. Sportens største profiler arbejder dog nogle gange med deres egen logik.

Eriksen er den nye Laudrup

I årevis er Christian Eriksen blevet kritiseret, fordi forventningerne altid har været, at han bliver så god som brødrene Laudrup. Det er han nu.

Landsholdet ser forvandlet ud

På et halvt år har landstræner Åge Hareide både skabt ny tro, spillestil og ærgerrighed på det danske landshold. Det kan blive godt, det her.

Ulrik Wilbeks manøvrer skriger til loftet i en håndboldhal

Dansk håndbold skal i en fart finde ud af, at en landsholdsspillers rolle er at dyrke sport og ikke fyre landstrænere.

Set fra sidelinjen

Sportsredaktør Troels Henriksen skriver med indsigt, refleksion og skarpe meninger om sportens verden. Klummerne skal vække debat og sætte dagsorden i sportens verden. Samtidig sætter han sporten i en bredere, samfundsmæssig kontekst. Han skriver om det, der sker på banen og om det politiske spil uden for samt fortæller sin uforbeholdne holdning til det. Hvad det skete fortæller om tilstandene i dansk sport, og hvordan det kan forstås i en etisk og moralsk sammenhæng. Hans holdninger skal dermed være mere end selvfølgelige talestreger i en sportsverden fuld af holdning til at give en dybere indsigt om den sport, som fascinerer så mange.

Troels Henriksen blev sportsredaktør på Jyllands-Posten i august 2016, og før det havde han været sportsjournalist samme sted siden 2008. Han blev kåret til Årets Sportsjournalist i 2013.

Annonce

Konflikt mellem landshold og DBU: Det nærmer sig det pinagtige

Det er simpelthen ikke i orden, at en banal konflikt mellem spillere og DBU truer med at pantsætte landsholdstilhængernes forhåbninger om VM-deltagelse.

Mens falske basstemmer bugtede sig i bakkedal, drog dansk håndbold lettelsens suk

Der var lagt op til det store rabalder efter femte, skuffende håndboldslutrunde for Danmark i træk, men på én uge fandt det danske herrelandshold en balance og en kvalitet, som betyder alverden for håndbolden i Danmark.

Tillykke – Dette var det bedste danske OL nogensinde

Dansk eliteidræt toppede 30 års arbejde i Rio, som blev et eksempel til efterfølgelse. De andre nordiske lande blev distanceret i medaljehøsten.

Selvfølgelig skal dette OL ende med guld i håndbold

»Lykkes alt det følgende, kan Danmark vinde den finale. Jeg tror, at det sker.«

Mikkel Hansen skal ikke være dansk håndbolds Zlatan

Nye spillere tog for første gang med Gudmundur Gudmundsson som landstræner ansvar i en afgørende kamp, og det kan bringe Danmark i OL-finalen, hvis Niklas Landin også finder niveau.

Premium Tophistorier

Kinesiske hustruer bruger ”elskerinde-fordrivere”: »Vi finder ud af, om det handler om penge, kærlighed eller sex. Og så lægger vi en plan«

I Kina betaler kvinder eksorbitante beløb for professionel hjælp til at få deres mænds elskerinder til at forsvinde.

Russisk støtte og sejr til Donald Trump skal hjælpe Californien med at vinde uafhængighed

Uafhængighedsbevægelser fra en stribe lande har holdt træf i Moskva. Mødet blev organiseret af en russisk bevægelse, men iagttagere ser tråde til Kreml. Blandt deltagerne var grupper, der kræver uafhængighed for Texas og Californien.

Så er det på plads: Danske forskere med til at løse gåden om Australiens urbefolkning

Et studie af arvemasse har kortlagt de første menneskers vej til Australien for 50.000 år siden.

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her