*

Kommentar: Håndbolden udstiller sig selv på så mange niveauer, at hovedrysten er en fattig reaktion

Sagen om René Toft Hansen vidner om amatørisme på højeste niveau i håndbolden. Den kan både forstyrre og voldsomt svække Danmarks VM-deltagelse.

Vurdering af landsholdet: Mikkel Hansen er en af Danmarks tre største sportsprofiler

Afsættet til VM i herrehåndbold har aldrig været så godt, men den slags slår ofte igen.

Frustration og håb: Schmeichels brandtale gemmer på et par sandheder

Årets Fodboldspiller 2016 leverede en lang, passioneret tale til DR’s gallashow for sporten i lørdags. Han gemmer på en frustration, og lad den blive indgangen til et godt landsholdsår.

Passer-passer ikke? Wieghorsts profil passer til AaB, men hans person gør måske ikke

AaB’s nye cheftræner har profilen til en klub, der med rette ser sig selv som en magtfaktor, men jeg kan alligevel tvivle på, om han bliver en succes i Aalborg.

Mikkel Kessler var for mig den største

I 25 år har Jyllands-Posten og Danmarks Idrætsforbund uddelt Danmarks officielle idrætspris ”Årets Sportsnavn”. Det markerer vi over den næste uge med en serie om vinderne.

Hovedet på skafottet: Messi? Nej, hellere Ronaldo

I modsætning til de fleste andre er jeg mere til Cristiano Ronaldo end Lionel Messi.

Landstrænerens tårer »Det lignede, at et tungt åg blev løftet fra Klavs Bruun Jørgensen og flere måneder med knuder i maven løsnede sig«

Kvindelandsholdets kvalifikation frigav forståeligt tårer af glæde, som var turneringen vundet. Denne tilfredshed er holdets største trussel mod en stor præstation i fredagens semifinale.

Sporten må tage den storpolitiske beslutning: Udeluk Rusland fra al international konkurrence

Beslutningen vil forværre forholdet til Vesten, men Rusland må udelukkes fra OL og fratages værtskabet til VM i fodbold.

Den gamle AGF-kultur er udryddet: Nu dominerer ”hestene” og ”ulvene” på Fredensvang

»Lige så effektiv AGF’s kultur var til gentagne gange at skabe resultater indtil midten af 1980’erne, lige så hæmmende har den været sidenhen«

Set fra sidelinjen

Sportsredaktør Troels Henriksen skriver med indsigt, refleksion og skarpe meninger om sportens verden. Klummerne skal vække debat og sætte dagsorden i sportens verden. Samtidig sætter han sporten i en bredere, samfundsmæssig kontekst. Han skriver om det, der sker på banen og om det politiske spil uden for samt fortæller sin uforbeholdne holdning til det. Hvad det skete fortæller om tilstandene i dansk sport, og hvordan det kan forstås i en etisk og moralsk sammenhæng. Hans holdninger skal dermed være mere end selvfølgelige talestreger i en sportsverden fuld af holdning til at give en dybere indsigt om den sport, som fascinerer så mange.

Troels Henriksen blev sportsredaktør på Jyllands-Posten i august 2016, og før det havde han været sportsjournalist samme sted siden 2008. Han blev kåret til Årets Sportsjournalist i 2013.

Kaptajnen – ikke landstræneren – reddede Danmark

Danmarks A-kæde kan bringe kvindelandsholdet langt ved EM, men åbningskampen afslørede manglende bredde og mental skrøbelighed.

Kommentar: Laudrups forklaring er slap og ansvarsløs

Der mangler et led for, at Michael Laudrup befinder sig i midten af en skandale. Sagen belaster det danske ikon voldsomt, og hans ansvarsløse forklaring gør ikke meget godt for Laudrup.

Det rigtige valg: Nikolaj Jacobsen kan blive den nye Wilbek for dansk håndbold

Nikolaj Jacobsen har motivationen, profilen og kendskabet til dansk landsholdshåndbold. Derfor er han den helt rigtige kommende landstræner.

Set fra sidelinjen: AGF’s mangler og Riddersholms spillestil er en dårlig blanding

AGF har ikke spillerne til Glen Riddersholms spillestil, men han fastholder den alligevel, og det er en fejl. Modstanderne læser AGF for let.

En landstræners sidste chance: Har han lært af kritikken?

EM i Sverige er landstræner Klavs Bruun Jørgensens sidste chance for at blive en succes. Der er tegn på, at det kan ske.

Premium Tophistorier

Jesper Nøddesbo er stolt af vild klubrekord

Stregspilleren har været med til at vinde så mange kampe i træk, at det er svært at holde tal på.

Globale danskere: Rie har topjob som kok i London - her er hendes opskrift på succes

Rie Lorentzen begyndte som kok i Tivoli i København og udvikler nu menuen hos en af Londons store restaurantkæder.

Lidt for voksne asylbørn bliver afsløret: Tre ud af fire snuppes i røntgen

Over 700 asylbørn blev i fjor vurderet voksne efter en alderstest. DF mener, at det skal have konsekvenser for deres asylsager, men undlændingeministeren afviser, at løgn om alderen alene skal gøre til nej til asyl.

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her