*

Kulturredaktøren: Det er absurd at afskrive "Martyrmuseum", nærmest som fandtes der en sand og en falsk brug af ytringsfriheden

Det er sandt, at det er ondt at slå ihjel i Guds navn. Men at der ikke skulle være noget at forstå, er direkte forkert. Der er altid noget at forstå, også når det drejer sig om den ultimative ondskab.

Kommentar: Ateister levner ikke plads til anden tro end deres egen

Det skal blive interessant at følge Ateistisk Selskabs buskampagne mod islam, især i dens mere radikaliserede udformninger.

Kommentar: Alle må til pumperne i konkurrecestaten

I det samfund, hvor djøfismen er ophøjet til religion, er vi alle konkurrencestatens fodsoldater. Men er det ikke lidt deprimerende, hvis vi kun uddannes til at producere velfærd?

Kommentar: MANU-tendensen hærger i dansk politik

Han var hele ”folkets Anker”, og historien om den forældreløse dreng, der arbejdede sig op fra ...

Kulturredaktøren Universiteternes forfald er historien om vores eget forfald

Det ville være synd at kalde den franske filosof Michel Onfray optimist, da han her i avisen i går blev citeret for, at vores kristne civilisation er udmattet og på vej mod døden.

Kulturredaktøren Der er sket et skred i mediebranchen

Hvis man betragter det hele udefra - som læser, lytter, seer - så ser man formentlig blot én samlet branche, der mere og mere ligner en børnehave, hvor pædagogerne har givet op.

Kommentar: Nytårskavalkader endt i følelsespornografisk suppedas

De fleste – eller i hvert fald en del – af os kender vel det, at man foretager sig noget, der på gerningstidspunktet ligner en rigtig god idé, men som så, når afstanden indfinder ...

Kulturredaktøren Politiske dansemus i pinlig tv-fadæse

Politikerne kan ikke løbe fra den kendsgerning, at tv-mediernes totale forfald går hånd i hånd med det politiske forfald og den udbredte politikerlede.

På den anden side

Palle Weis er kulturredaktør på Jyllands-Posten.

I sin klumme demonstrerer han veludviklet analytisk sans til at finde overraskende indfaldsvinkler på tilsyneladende inappelable afgørelser fældet på parnasset.

Han formår at få sine læsere til at se nye muligheder - og løsninger.

Annonce

Kulturredaktøren: Licens er noget, vi giver til hinanden, sådan bestyrelse og direktion imellem

Der er næppe tvivl om, at den næste medieaftale vil omhandle licensmodellen, en mere fokuseret tolkning af public service og fremtidens mediestøtte.

Kommentar: Kulturlivet må benytte besparelser til at søge nye alliancer

På Aros har man lært, at samarbejdet med sponsorer, fonde og erhvervsliv ikke nødvendigvis er af det onde.

Kulturredaktøren: Per Ramsdal udstiller kirken som en ualvorlig institution

Mens der mere end nogensinde før er brug for en folkekirke, der tør tage sig selv alvorligt, bruger den tiden på pjank, pjat og latterliggørelse af sig selv.

Kommentar: Bøgerne fortrænges fra bibliotekerne

Det hænder, at den udenlandske presse fatter interesse for andet i Danmark end den nordiske gastronomi med Noma i spidsen eller den såkaldt ”umenneskelige” danske flygtningepolitik.

Kulturredaktøren: Frank slår altid brættet ned, Casper gør det kun, hvis han selv skal bruge det

”Klovn” er en samfundskritik, som både skildrer klovnen i os alle og et oprør mod den småborgerlige drøm, kønnenes indbyrdes relation lige nu og konsekvensen af den retningsløse narcissisme.

Premium Tophistorier

Alle hader Trump, bortset fra den amerikanske befolkning

Skal, skal ikke støtte Donald Trump? Den kontroversielle præsidentkandidat har indledt et charmeoffensiv for at samle partiet. Men samtaler med en stribe ledende republikanere i Californien viser, at slaget ikke er vundet endnu.

DBU’s fundament er blevet degraderet til landsholdets plan B

En uge i Japan skal blandt andet bruges til at træne alternativet til landstræner Åge Hareides foretrukne spillestil. Nordmanden siger direkte, at landsholdet ikke skal spille som under Morten Olsen.

Gamle spande forbydes adgang til Paris

Den franske hovedstad forbyder biler, der er ældre end 20 år.

Foretrækker kineserne virkelig Donald Trump?

Over for kineserne er Donald Trump blevet fremhævet som et eksempel på, hvorfor de bør prise sig lykkelig for deres eget autoritære styre og ikke se misundeligt på det demokratiske USA.

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her