*

Kulturredaktøren: Var vejret mindre dramatisk, før vi fik medierne til at fortælle om det?

Medierne har en tilbøjelighed til selv at skabe nyhederne, i hvert fald når det gælder vejrdramaturgien.

Kulturredaktøren: Der er respekt for kundernes vrede og shitstormens styrke

Sådan gik runddansen i endnu en uge i det, man fremfor et besindigt, tillidsfuldt demokrati kunne kalde et labilt hysteri.

Kulturredaktøren: Lad os håbe, de liberale bukser holder

DR skal slankes, TV2 sælges, og fred med det, men der er andre tiltag i regeringens medietiltag, der er knap så lovende.

Kulturedaktøren: Bliver det en fucking syg kanon eller tom selskabsleg?

Bertel Haarders danmarkskanon er lige så meget rettet mod os, der bor her, som mod dem, der kommer. For det er os, der har ladet almindelig historieløshed og ligegydlighed råde.

Ét barn gerne, men to eller flere, og så på én gang!

Det er alligevel for uoverskueligt. I hvert fald for nogen. Hvad skal man stille op, når det ikke er barnets tarv, men forældrenes selvbestemmelse, der er afgørende?

Magt korrumperer

Der kan værelangt ned fra den høje hest, når man i årevis har placeret sig på den. Det sander Dansk Folkeparti for tiden i kølvandet på skandalen om de to EU-fonde Meld ...

Hvordan kan Dannebrog i Folketinget være magtmisbrug?

Hvis ikke det danske flag skal have lov til at hænge i Folketinget, er det svært at forestille sig, hvor det så skal hænge.

I en ny virkelighed

Når byen en solskinssøndag bliver besat af horder af moderne flagellanter, der har besluttet sig for at henlægge deres halve maraton til det meste af byen, så det tager længere tid at køre i bil de tre km fra Nørrebro til Østerbro, end de hurtigste er om at tilbagelægge de 21 km til fods, kan man godt få den tanke, at vores civilisation synger på sidste vers.

Johannes Riis i Deadline var som at iagttage et færdselsuheld i langsom gengivelse

Gyldendals håndtering af bogen ”Helt ude i hampen” afslører en del hykleri og selvmodsigelser.

På den anden side

Palle Weis er kulturredaktør på Jyllands-Posten.

I sin klumme demonstrerer han veludviklet analytisk sans til at finde overraskende indfaldsvinkler på tilsyneladende inappelable afgørelser fældet på parnasset.

Han formår at få sine læsere til at se nye muligheder - og løsninger.

Kulturmødet Mors: Dannet druk på Mors

Dannelse har været på programmet på Kulturmødet Mors, og det har bredt sig helt ud i nattelivet.

Haarder efterlyser tjenersind hos DR

En debat om public service på Kulturmødet kom vist ikke en definition nærmere, men til gengæld står det efterhånden temmelig klart, at DR skal gentænkes i de kommende forhandlinger om en medieaftale.

I kulturens drivhus

Kulturmødets opfordring til kunst og kultur uden grænser åbner for en mangfoldig verden, men så er det jo godt, vi også har Organet for den Objektive Sandhed til at prioritere for os.

Den nødvendige samtale

Et af årets større gys gik gennem landet, da Lars Løkke Rasmussens regering fremlagde sin – skulle det vise sig – ret omfattende plan for udflytning af offentlige arbejdspladser.

En ny pligtfølelse virker ikke lige rundt om hjørnet

Psykologen Svend Brinkmann skal have point for at appellere til pligtfølelsen, men det kræver nok lidt mere end at opfordre til godhed.

Premium Tophistorier

Jesper Nøddesbo er stolt af vild klubrekord

Stregspilleren har været med til at vinde så mange kampe i træk, at det er svært at holde tal på.

Globale danskere: Rie har topjob som kok i London - her er hendes opskrift på succes

Rie Lorentzen begyndte som kok i Tivoli i København og udvikler nu menuen hos en af Londons store restaurantkæder.

Lidt for voksne asylbørn bliver afsløret: Tre ud af fire snuppes i røntgen

Over 700 asylbørn blev i fjor vurderet voksne efter en alderstest. DF mener, at det skal have konsekvenser for deres asylsager, men undlændingeministeren afviser, at løgn om alderen alene skal gøre til nej til asyl.

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her