*

Kulturedaktøren: Bliver det en fucking syg kanon eller tom selskabsleg?

Bertel Haarders danmarkskanon er lige så meget rettet mod os, der bor her, som mod dem, der kommer. For det er os, der har ladet almindelig historieløshed og ligegydlighed råde.

Kommentar: Ét barn gerne, men to eller flere, og så på én gang!

Det er alligevel for uoverskueligt. I hvert fald for nogen. Hvad skal man stille op, når det ikke er barnets tarv, men forældrenes selvbestemmelse, der er afgørende?

Kommentar: Magt korrumperer

Der kan værelangt ned fra den høje hest, når man i årevis har placeret sig på den. Det sander Dansk Folkeparti for tiden i ...

Kommentar: Hvordan kan Dannebrog i Folketinget være magtmisbrug?

Hvis ikke det danske flag skal have lov til at hænge i Folketinget, er det svært at forestille sig, hvor det så skal hænge.

I en ny virkelighed

Når byen en solskinssøndag bliver besat af horder af moderne flagellanter, der har besluttet sig for at henlægge deres halve maraton til det meste af byen, så det tager længere tid at køre i bil de tre km fra Nørrebro til Østerbro, end de hurtigste er om at tilbagelægge de 21 km til fods, kan man godt få den tanke, at vores civilisation synger på sidste vers.

Johannes Riis i Deadline var som at iagttage et færdselsuheld i langsom gengivelse

Gyldendals håndtering af bogen ”Helt ude i hampen” afslører en del hykleri og selvmodsigelser.

Kulturmødet Mors: Dannet druk på Mors

Dannelse har været på programmet på Kulturmødet Mors, og det har bredt sig helt ud i nattelivet.

Haarder efterlyser tjenersind hos DR

En debat om public service på Kulturmødet kom vist ikke en definition nærmere, men til gengæld står det efterhånden temmelig klart, at DR skal gentænkes i de kommende forhandlinger om en medieaftale.

I kulturens drivhus

Kulturmødets opfordring til kunst og kultur uden grænser åbner for en mangfoldig verden, men så er det jo godt, vi også har Organet for den Objektive Sandhed til at prioritere for os.

På den anden side

Palle Weis er kulturredaktør på Jyllands-Posten.

I sin klumme demonstrerer han veludviklet analytisk sans til at finde overraskende indfaldsvinkler på tilsyneladende inappelable afgørelser fældet på parnasset.

Han formår at få sine læsere til at se nye muligheder - og løsninger.

Annonce

Den nødvendige samtale

Et af årets større gys gik gennem landet, da Lars Løkke Rasmussens regering fremlagde sin – skulle det vise sig – ret omfattende plan for udflytning af offentlige arbejdspladser.

En ny pligtfølelse virker ikke lige rundt om hjørnet

Psykologen Svend Brinkmann skal have point for at appellere til pligtfølelsen, men det kræver nok lidt mere end at opfordre til godhed.

Står og falder demokratiet med DR?

Nej, selvfølgelig ikke, men det er det indtryk, man får, når DR’s formand, Michael Christiansen udtaler sig.

Helt på spanden uden dannelse

Hvis konkurrencestatens bondesnu kømandslogik fortsætter sit amokløb mod dannelse og viden, står vi først for alvor dårligt rustet i den globale konkurrence, vi er så bange for at tabe.

En vanvittig kultur: Veganerbørn på diæt fra år 0 er udtryk for en rettighedsfikseret jeg-kultur

Fejlernærede veganerbørn er udtryk for kulminationen på en jeg-kultur, hvor man sætter det, jeg synes er vigtigt, over hensynet til alt andet.

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her