*

Kommentar: I en ny virkelighed

Når byen en solskinssøndag bliver besat af horder af moderne flagellanter, der har besluttet sig for at henlægge deres halve maraton til det meste af byen, så det tager længere tid at køre i bil de tre km fra Nørrebro til Østerbro, end de hurtigste er om at tilbagelægge de 21 km til fods, kan man godt få den tanke, at vores civilisation synger på sidste vers.

Kommentar: Johannes Riis i Deadline var som at iagttage et færdselsuheld i langsom gengivelse

Gyldendals håndtering af bogen ”Helt ude i hampen” afslører en del hykleri og selvmodsigelser.

Kulturmødet Mors: Dannet druk på Mors

Dannelse har været på programmet på Kulturmødet Mors, og det har bredt sig helt ud i nattelivet.

Kommentar: Haarder efterlyser tjenersind hos DR

En debat om public service på Kulturmødet kom vist ikke en definition nærmere, men til gengæld står det efterhånden temmelig klart, at DR skal gentænkes i de kommende forhandlinger om en medieaftale.

Kommentar: I kulturens drivhus

Kulturmødets opfordring til kunst og kultur uden grænser åbner for en mangfoldig verden, men så er det jo godt, vi også har Organet for den Objektive Sandhed til at prioritere for os.

Den nødvendige samtale

Et af årets større gys gik gennem landet, da Lars Løkke Rasmussens regering fremlagde sin – skulle det vise sig – ret omfattende plan for udflytning af offentlige arbejdspladser.

En ny pligtfølelse virker ikke lige rundt om hjørnet

Psykologen Svend Brinkmann skal have point for at appellere til pligtfølelsen, men det kræver nok lidt mere end at opfordre til godhed.

Står og falder demokratiet med DR?

Nej, selvfølgelig ikke, men det er det indtryk, man får, når DR’s formand, Michael Christiansen udtaler sig.

Helt på spanden uden dannelse

Hvis konkurrencestatens bondesnu kømandslogik fortsætter sit amokløb mod dannelse og viden, står vi først for alvor dårligt rustet i den globale konkurrence, vi er så bange for at tabe.

En vanvittig kultur: Veganerbørn på diæt fra år 0 er udtryk for en rettighedsfikseret jeg-kultur

Fejlernærede veganerbørn er udtryk for kulminationen på en jeg-kultur, hvor man sætter det, jeg synes er vigtigt, over hensynet til alt andet.

På den anden side

Palle Weis er kulturredaktør på Jyllands-Posten.

I sin klumme demonstrerer han veludviklet analytisk sans til at finde overraskende indfaldsvinkler på tilsyneladende inappelable afgørelser fældet på parnasset.

Han formår at få sine læsere til at se nye muligheder - og løsninger.

Annonce

Universiteterne i historisk krise

Når eller hvis den eksterne censur forsvinder eller svækkes på universiteterne, svækkes også den sidste rest af kvalitetskontrol.

Aros vil være større end Guggenheim, og, ja, stort skal det være i Aarhus

Vi griner af den udenlandske presses ophøjelse af Aarhus, men måske har rejsejournalisterne set noget, danskerne ikke ser.

Kulturredaktøren: Det er absurd at afskrive "Martyrmuseum", nærmest som fandtes der en sand og en falsk brug af ytringsfriheden

Det er sandt, at det er ondt at slå ihjel i Guds navn. Men at der ikke skulle være noget at forstå, er direkte forkert. Der er altid noget at forstå, også når det drejer sig om den ultimative ondskab.

Ateister levner ikke plads til anden tro end deres egen

Det skal blive interessant at følge Ateistisk Selskabs buskampagne mod islam, især i dens mere radikaliserede udformninger.

Alle må til pumperne i konkurrecestaten

I det samfund, hvor djøfismen er ophøjet til religion, er vi alle konkurrencestatens fodsoldater. Men er det ikke lidt deprimerende, hvis vi kun uddannes til at producere velfærd?

Premium Tophistorier

Nyt våben i den danske butikskrig: Tjen penge på at købe ind for naboen

Discountkæden Rema 1000 vil forsøge at kapre nethandlen med fødevarer. Det skal ske med deleøkonomi, så forbrugerne skal bruge hinanden til at få pakket og bragt varer ud.

Sverige opruster på pandekageflad forpost: Men vil det tirre Rusland?

Debat om medlemskab af Nato er blusset op i Sverige. Regeringen betoner alliancefriheden, de borgerlige presser på, og fra sidelinjen følger Finland udviklingen i nabolandet.

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her