*

Kommentar: I kulturens drivhus

Kulturmødets opfordring til kunst og kultur uden grænser åbner for en mangfoldig verden, men så er det jo godt, vi også har Organet for den Objektive Sandhed til at prioritere for os.

Kommentar: Den nødvendige samtale

Et af årets større gys gik gennem landet, da Lars Løkke Rasmussens regering fremlagde sin – skulle det vise sig – ret omfattende plan for udflytning af offentlige arbejdspladser.

Kommentar: En ny pligtfølelse virker ikke lige rundt om hjørnet

Psykologen Svend Brinkmann skal have point for at appellere til pligtfølelsen, men det kræver nok lidt mere end at opfordre til godhed.

Kommentar: Står og falder demokratiet med DR?

Nej, selvfølgelig ikke, men det er det indtryk, man får, når DR’s formand, Michael Christiansen udtaler sig.

Kommentar: Helt på spanden uden dannelse

Hvis konkurrencestatens bondesnu kømandslogik fortsætter sit amokløb mod dannelse og viden, står vi først for alvor dårligt rustet i den globale konkurrence, vi er så bange for at tabe.

En vanvittig kultur: Veganerbørn på diæt fra år 0 er udtryk for en rettighedsfikseret jeg-kultur

Fejlernærede veganerbørn er udtryk for kulminationen på en jeg-kultur, hvor man sætter det, jeg synes er vigtigt, over hensynet til alt andet.

Universiteterne i historisk krise

Når eller hvis den eksterne censur forsvinder eller svækkes på universiteterne, svækkes også den sidste rest af kvalitetskontrol.

Aros vil være større end Guggenheim, og, ja, stort skal det være i Aarhus

Vi griner af den udenlandske presses ophøjelse af Aarhus, men måske har rejsejournalisterne set noget, danskerne ikke ser.

Kulturredaktøren: Det er absurd at afskrive "Martyrmuseum", nærmest som fandtes der en sand og en falsk brug af ytringsfriheden

Det er sandt, at det er ondt at slå ihjel i Guds navn. Men at der ikke skulle være noget at forstå, er direkte forkert. Der er altid noget at forstå, også når det drejer sig om den ultimative ondskab.

Ateister levner ikke plads til anden tro end deres egen

Det skal blive interessant at følge Ateistisk Selskabs buskampagne mod islam, især i dens mere radikaliserede udformninger.

På den anden side

Palle Weis er kulturredaktør på Jyllands-Posten.

I sin klumme demonstrerer han veludviklet analytisk sans til at finde overraskende indfaldsvinkler på tilsyneladende inappelable afgørelser fældet på parnasset.

Han formår at få sine læsere til at se nye muligheder - og løsninger.

Annonce

Alle må til pumperne i konkurrecestaten

I det samfund, hvor djøfismen er ophøjet til religion, er vi alle konkurrencestatens fodsoldater. Men er det ikke lidt deprimerende, hvis vi kun uddannes til at producere velfærd?

MANU-tendensen hærger i dansk politik

Han var hele ”folkets Anker”, og historien om den forældreløse dreng, der arbejdede sig op fra lagerarbejder til landets statsminister, gik igen i alle nekrologer som ...

Kulturredaktøren Universiteternes forfald er historien om vores eget forfald

Det ville være synd at kalde den franske filosof Michel Onfray optimist, da han her i avisen i går blev citeret for, at vores kristne civilisation er udmattet og på vej mod døden.

Kulturredaktøren Der er sket et skred i mediebranchen

Hvis man betragter det hele udefra - som læser, lytter, seer - så ser man formentlig blot én samlet branche, der mere og mere ligner en børnehave, hvor pædagogerne har givet op.

Premium Tophistorier

Forskning: Der vrides, sløses – og fifles

Tvivlsomme resultater fra den videnskabelige verden får lov til at blive brugt, uden at nogen kigger forskningen efter i sømmene. Konsekvenserne kan være alvorlige.

Lars Larsen: Jeg kunne drive denne turnering i 100 år, hvis jeg ville, men...

Lars Larsen truer med at flytte golfturnering væk fra Himmerland. Torsdag kunne danskerne ikke følge med to unge kometer, der brændte banen af.

Trump i desperat kovending om 11 mio. illegale indvandrere

Han vil stadig bygge en mur, men åbenbart ikke smide 11 mio. mennesker ud af landet.

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her