*

Kommentar: Helt på spanden uden dannelse

Hvis konkurrencestatens bondesnu kømandslogik fortsætter sit amokløb mod dannelse og viden, står vi først for alvor dårligt rustet i den globale konkurrence, vi er så bange for at tabe.

En vanvittig kultur: Veganerbørn på diæt fra år 0 er udtryk for en rettighedsfikseret jeg-kultur

Fejlernærede veganerbørn er udtryk for kulminationen på en jeg-kultur, hvor man sætter det, jeg synes er vigtigt, over hensynet til alt andet.

Kommentar: Universiteterne i historisk krise

Når eller hvis den eksterne censur forsvinder eller svækkes på universiteterne, svækkes også den sidste rest af kvalitetskontrol.

Kommentar: Aros vil være større end Guggenheim, og, ja, stort skal det være i Aarhus

Vi griner af den udenlandske presses ophøjelse af Aarhus, men måske har rejsejournalisterne set noget, danskerne ikke ser.

Kulturredaktøren: Det er absurd at afskrive "Martyrmuseum", nærmest som fandtes der en sand og en falsk brug af ytringsfriheden

Det er sandt, at det er ondt at slå ihjel i Guds navn. Men at der ikke skulle være noget at forstå, er direkte forkert. Der er altid noget at forstå, også når det drejer sig om den ultimative ondskab.

Ateister levner ikke plads til anden tro end deres egen

Det skal blive interessant at følge Ateistisk Selskabs buskampagne mod islam, især i dens mere radikaliserede udformninger.

Alle må til pumperne i konkurrecestaten

I det samfund, hvor djøfismen er ophøjet til religion, er vi alle konkurrencestatens fodsoldater. Men er det ikke lidt deprimerende, hvis vi kun uddannes til at producere velfærd?

MANU-tendensen hærger i dansk politik

Han var hele ”folkets Anker”, og historien om den forældreløse dreng, der arbejdede sig op fra lagerarbejder til landets statsminister, gik igen i alle nekrologer som ...

Kulturredaktøren Universiteternes forfald er historien om vores eget forfald

Det ville være synd at kalde den franske filosof Michel Onfray optimist, da han her i avisen i går blev citeret for, at vores kristne civilisation er udmattet og på vej mod døden.

På den anden side

Palle Weis er kulturredaktør på Jyllands-Posten.

I sin klumme demonstrerer han veludviklet analytisk sans til at finde overraskende indfaldsvinkler på tilsyneladende inappelable afgørelser fældet på parnasset.

Han formår at få sine læsere til at se nye muligheder - og løsninger.

Annonce

Kulturredaktøren Der er sket et skred i mediebranchen

Hvis man betragter det hele udefra - som læser, lytter, seer - så ser man formentlig blot én samlet branche, der mere og mere ligner en børnehave, hvor pædagogerne har givet op.

Kommentar: Nytårskavalkader endt i følelsespornografisk suppedas

De fleste – eller i hvert fald en del – af os kender vel det, at man foretager sig noget, der på gerningstidspunktet ligner en rigtig god idé, men som så, når afstanden indfinder ...

Kulturredaktøren Politiske dansemus i pinlig tv-fadæse

Politikerne kan ikke løbe fra den kendsgerning, at tv-mediernes totale forfald går hånd i hånd med det politiske forfald og den udbredte politikerlede.

Kulturredaktøren: Licens er noget, vi giver til hinanden, sådan bestyrelse og direktion imellem

Der er næppe tvivl om, at den næste medieaftale vil omhandle licensmodellen, en mere fokuseret tolkning af public service og fremtidens mediestøtte.

Kommentar: Kulturlivet må benytte besparelser til at søge nye alliancer

På Aros har man lært, at samarbejdet med sponsorer, fonde og erhvervsliv ikke nødvendigvis er af det onde.

Premium Tophistorier

Brexit: Det økonomiske ragnarok kom ikke – endnu

Den britiske regering bombarderede vælgerne med dommedagsprofetier op til EU-afstemningen i juni. Brexit ville føre til et økonomisk ragnarok, lød det, men en måned senere har det stadig ikke vist sig. Faren for en alvorlig nedtur lurer dog stadig.

Strid eskalerer: Polens regering underminerer retsstaten, siger EU-Kommissionen

Polen har nu tre måneder til at ændre »systematisk trussel« mod retsstaten

Er hun en fornyer eller en kyniker? Power-parret i amerikansk politik vil tilbage til Det Hvide Hus

Hillary Clinton accepterer i Philadelphia nomineringen som sit partis præsidentkandidat.

Han lægger musik til hits med Christopher og Lukas Graham

Brandon Beal blev træt af den amerikanske musikbranche og rejste til Danmark. Her er han aktuel med albummet ”Truth”, der er blevet til med hjælp fra Lukas Graham og Christopher.

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her