*

Kommentar: Magt korrumperer

Der kan værelangt ned fra den høje hest, når man i årevis har placeret sig på den. Det sander Dansk Folkeparti for tiden i kølvandet på skandalen om de to ...

Kommentar: Hvordan kan Dannebrog i Folketinget være magtmisbrug?

Hvis ikke det danske flag skal have lov til at hænge i Folketinget, er det svært at forestille sig, hvor det så skal hænge.

Kommentar: I en ny virkelighed

Når byen en solskinssøndag bliver besat af horder af moderne flagellanter, der har besluttet sig for at henlægge deres halve maraton til det meste af byen, så det tager længere tid at køre i bil de tre km fra Nørrebro til Østerbro, end de hurtigste er om at tilbagelægge de 21 km til fods, kan man godt få den tanke, at vores civilisation synger på sidste vers.

Kommentar: Johannes Riis i Deadline var som at iagttage et færdselsuheld i langsom gengivelse

Gyldendals håndtering af bogen ”Helt ude i hampen” afslører en del hykleri og selvmodsigelser.

Kulturmødet Mors: Dannet druk på Mors

Dannelse har været på programmet på Kulturmødet Mors, og det har bredt sig helt ud i nattelivet.

Haarder efterlyser tjenersind hos DR

En debat om public service på Kulturmødet kom vist ikke en definition nærmere, men til gengæld står det efterhånden temmelig klart, at DR skal gentænkes i de kommende forhandlinger om en medieaftale.

I kulturens drivhus

Kulturmødets opfordring til kunst og kultur uden grænser åbner for en mangfoldig verden, men så er det jo godt, vi også har Organet for den Objektive Sandhed til at prioritere for os.

Den nødvendige samtale

Et af årets større gys gik gennem landet, da Lars Løkke Rasmussens regering fremlagde sin – skulle det vise sig – ret omfattende plan for udflytning af offentlige arbejdspladser.

En ny pligtfølelse virker ikke lige rundt om hjørnet

Psykologen Svend Brinkmann skal have point for at appellere til pligtfølelsen, men det kræver nok lidt mere end at opfordre til godhed.

Står og falder demokratiet med DR?

Nej, selvfølgelig ikke, men det er det indtryk, man får, når DR’s formand, Michael Christiansen udtaler sig.

På den anden side

Palle Weis er kulturredaktør på Jyllands-Posten.

I sin klumme demonstrerer han veludviklet analytisk sans til at finde overraskende indfaldsvinkler på tilsyneladende inappelable afgørelser fældet på parnasset.

Han formår at få sine læsere til at se nye muligheder - og løsninger.

Annonce

Helt på spanden uden dannelse

Hvis konkurrencestatens bondesnu kømandslogik fortsætter sit amokløb mod dannelse og viden, står vi først for alvor dårligt rustet i den globale konkurrence, vi er så bange for at tabe.

En vanvittig kultur: Veganerbørn på diæt fra år 0 er udtryk for en rettighedsfikseret jeg-kultur

Fejlernærede veganerbørn er udtryk for kulminationen på en jeg-kultur, hvor man sætter det, jeg synes er vigtigt, over hensynet til alt andet.

Universiteterne i historisk krise

Når eller hvis den eksterne censur forsvinder eller svækkes på universiteterne, svækkes også den sidste rest af kvalitetskontrol.

Aros vil være større end Guggenheim, og, ja, stort skal det være i Aarhus

Vi griner af den udenlandske presses ophøjelse af Aarhus, men måske har rejsejournalisterne set noget, danskerne ikke ser.

Kulturredaktøren: Det er absurd at afskrive "Martyrmuseum", nærmest som fandtes der en sand og en falsk brug af ytringsfriheden

Det er sandt, at det er ondt at slå ihjel i Guds navn. Men at der ikke skulle være noget at forstå, er direkte forkert. Der er altid noget at forstå, også når det drejer sig om den ultimative ondskab.

Premium Tophistorier

Brexit bliver verdens sværeste skilsmisse: Det er ikke kun de 42.000 flasker vin i EU’s vinkældre, der skal fordeles

Briternes farvel til EU bliver verdens dyreste og sværeste skilsmisse. Men at blive enig om en bodeling med 27 andre EU-lande er kun første skridt på en stenet vej, hvor Storbritannien også skal have opbakning fra mere end 160 lande i Verdenshandelsorganisationen.

Japansk opgør: Nu vil Suzuki igen udfordre Nissan Qashqai

Den første Suzuki S-Cross blev ingen succes. Nu prøver japanerne igen at ramme Qashqai med en faceliftet model, der bl.a. har fået nyt design og motorteknik.

Partiet, der indledte debatten om Udkantsdanmark, er tilbage med et nyt udkantsoprør

Fælleslisten og et vestjysk oprør startede debatten om centralisering og Udkantsdanmark. Nu vil partiet genopfinde sig selv med en ny slags udkantsoprør.

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her