*

Kommentar: Skjulte forskelle

Som socialrådgiver igennem mange år har det ofte slået mig, at der ikke bare er en underligt ufortalt og dog åbenlys forskel på folk i det danske samfund.

Kommentar: Kontanthjælpsloftets barske konsekvenser

Der er brug for alle gode kræfter her, så i stedet for at lege med tal og pege fingre burde DA ile kommunerne til undsætning.

Kommentar: Blanke eksperter

Hvorfor spørger man ikke nogen, der faktisk ved noget?

Kommentar: Verden er af lave

Hver eneste dag bombarderes vi med nyheder, som mere end antyder, at vi står i problemer til halsen. Forklaringen på dem ligger til gengæld – og gudskelov – lige for: Det er de fremmedes skyld.

Kommentar: »Alt er forkert i denne historie«

»Hvis du er sadist, bør du ikke kunne ansættes på et jobcenter.« Ordene er Henrik Dahls, skrevet på twitter den 19/9 kl. 02.58.

Kontanthjælpsloftet er noget makværk

Det værste ved det hele er dog næsten, at vi alle sammen godt har vidst, at kontanthjælpsloftet ville slå hårdt ned på dem, som i forvejen har mest at slås med.

En ekspert til stede?

Der er nok dem,som mener, at historien om Karina Pedersen og hendes ”vidnesbyrd fra underklassen” er blevet endevendt tilstrækkeligt. Slut-prut og lad os så ...

Bevar skoleydelsen

I starten af denne uge var vi alle vidner til en helt ny type politisk forestilling, hvor landets statsminister optrådte som illusionist og nærmest fik finanslovsforslaget for 2017 til at forsvinde i røgen fra en stramt orkestreret offentliggørelse af regeringens plan for de næste 10 år.

Kommentar: Syrehoveder i debatten

Hvad med at genopfinde begrebet pli?

Kostbart politisk tidsfordriv

Spørgelysten er ved at tage overhånd. Hvad med at indføre en slags brugerbetaling?

Med andre ord...

Som formand for Dansk Socialrådgiverforening var Bettina Post kendt som en skrap moster med ordet på rette sted. Den skarpe og selvstændige stillingtagen til sociale temaer har hun bevaret efter at have kvittet formandsposten med dens kollektive bindinger.

Nu tager hun velfærdsdanmark under behandling i egen ret og i klartekst, så ingen kan være i tvivl om budskabet.

Annonce

Kommentar: En skinger debat om kontanthjælp

En af de store historier på det beskæftigelsespolitiske område i denne uge har været, at der er 48.777 kontanthjælpsmodtagere, som har fået et partshøringsbrev fra KMD (tidligere Kommunedata).

Kommentar: Hvad er egentlig livets mening

Mig bekendt er der aldrig blevet konkluderet endeligt på mysteriet.

Kommentar: Endnu en sommeragurk fra DF

Den er 10 år gammel, men stadig holdbar.

Misbrugere er bunden af bunden. Selv på psykiatrisk

Nu ved jeg så, at han havde sine grunde til at bedøve sig. Og at det har forfulgt ham resten af livet, min ungdomsven forfatteren.

Der kom et brev – med bare et par varsler ...

I en stille stund kan beskæftigelsesministeren dog passende rette irritationen mod sig selv, for de store syndere her er politikerne, som både kunne have droppet hastværket og sørget for, at reglerne var enklere og mindre bureaukratiske. Så folk i god ro og orden kunne have fået dem ordentligt forklaret.

Premium Tophistorier

Kan en skilsmisse være lykkelig?

En skilsmisse er ikke nødvendigvis et fjendtligt sammenstød mellem to parter, der hader hinanden. En skilsmisse kan også foregå på en ordentlig måde, hævder bl.a. en dansk folkekirkepræst.

Kommentar: Der er brug for flere, ikke færre, klovne i dagliglivets danske debat

Klovnen kan sige sandheden i en tid fyldt med spøgelser og falske kulisser.

Her er en helt almindelig familie. Bortset fra én ting....

Familien Trulesen fra Silkeborg har haft delebil i 12 år og aldrig selv ejet en bil. Men derfor ved de præcist, hvornår det er for dyrt at tage bilen.

Loft over kontanthjælp har sendt kommuner på boligjagt: AE-chefanalytiker kalder det symptombehandling af værste skuffe

Landets kommuner kæmper for at hjælpe flyttetruede borgere. Tragikomisk symptombehandling, lyder det.

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her