*

Bettina Post: Otto Leisner sagde noget meget aktuelt og vigtigt i 1983

Klippet er blevet hængende i mit hoved lige siden, jeg faldt over det.

Kommentar: Ærligt talt, det går altså ikke Støjberg

Når det kan lade sig gøre at hasteopfinde paragraffer og udtale sig skråsikkert til dagspressen om sager, man ikke har sat sig ordentligt ind i, så må det også være muligt at straksopbremse den anden vej.

Kommentar: Skjulte forskelle

Som socialrådgiver igennem mange år har det ofte slået mig, at der ikke bare er en underligt ufortalt og dog åbenlys forskel på folk i det danske samfund.

Kommentar: Kontanthjælpsloftets barske konsekvenser

Der er brug for alle gode kræfter her, så i stedet for at lege med tal og pege fingre burde DA ile kommunerne til undsætning.

Kommentar: Blanke eksperter

Hvorfor spørger man ikke nogen, der faktisk ved noget?

Verden er af lave

Hver eneste dag bombarderes vi med nyheder, som mere end antyder, at vi står i problemer til halsen. Forklaringen på dem ligger til gengæld – og gudskelov – lige for: Det er de fremmedes skyld.

»Alt er forkert i denne historie«

»Hvis du er sadist, bør du ikke kunne ansættes på et jobcenter.« Ordene er Henrik Dahls, skrevet på twitter den 19/9 kl. 02.58.

Kontanthjælpsloftet er noget makværk

Det værste ved det hele er dog næsten, at vi alle sammen godt har vidst, at kontanthjælpsloftet ville slå hårdt ned på dem, som i forvejen har mest at slås med.

Med andre ord...

Som formand for Dansk Socialrådgiverforening var Bettina Post kendt som en skrap moster med ordet på rette sted. Den skarpe og selvstændige stillingtagen til sociale temaer har hun bevaret efter at have kvittet formandsposten med dens kollektive bindinger.

Nu tager hun velfærdsdanmark under behandling i egen ret og i klartekst, så ingen kan være i tvivl om budskabet.

Annonce

En ekspert til stede?

Der er nok dem,som mener, at historien om Karina Pedersen og hendes ”vidnesbyrd fra underklassen” er blevet endevendt tilstrækkeligt. Slut-prut og lad os så ...

Bevar skoleydelsen

I starten af denne uge var vi alle vidner til en helt ny type politisk forestilling, hvor landets statsminister optrådte som illusionist og nærmest fik finanslovsforslaget for 2017 til at forsvinde i røgen fra en stramt orkestreret offentliggørelse af regeringens plan for de næste 10 år.

Kommentar: Syrehoveder i debatten

Hvad med at genopfinde begrebet pli?

Kostbart politisk tidsfordriv

Spørgelysten er ved at tage overhånd. Hvad med at indføre en slags brugerbetaling?

Kommentar: En skinger debat om kontanthjælp

En af de store historier på det beskæftigelsespolitiske område i denne uge har været, at der er 48.777 kontanthjælpsmodtagere, som har fået et partshøringsbrev fra KMD (tidligere Kommunedata).

Premium Tophistorier

Engang var det et ferieparadis. Så faldt et fly ned fra himlen: Terror kaster stadig lange skygger i Sharm el-Sheikh

De egyptiske myndigheder kæmper hårdt for at genoprette tilliden til sikkerheden i lufthavnene, og de agiterer indædt for at få hundredtusindvis af turister til at vende tilbage.

Olav Hergel: Når du skal betale 36 kr. for en avis, så skal den være en nydelse

Hurtige nyheder og ensformigt sprog fylder alt for meget i avisspalterne, mener bogaktuelle Olav Hergel.

Rebien kridter banen op: Her er min efterfølgers vigtigste opgaver

Novo Nordisks kommende topchef skal lykkes med at ændre prisstrukturen i USA, løse vækstproblemerne i den biomedicinske division og synliggøre Novos nye produkters kvaliteter så meget bedre, at betalerne vil give en højere pris.

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her