*

Kommentar: Parterne i konflikterne om KMD's projekter begik tre fejl

Topledelserne hos kunder og leverandør er blevet involveret for sent i de KMD-projekter, som har vakt opsigt i den seneste tid. Nu er samarbejdet mellem parterne nedsmeltet.

Kommentar: Sikkerhed er for vigtig til at overlade til familien

Vores samfund kan blive lammet af fejl og uheld i it-systemer. Alligevel tager vi ikke it-sikkerheden alvorligt nok.

Kommentar: Data er stadig det nye guld

Big data: Data er mange milliarder værd, hvis de anvendes korrekt. Og den voksende udbredelse af kunstig intelligens kan grave endnu mere guld op. F.eks. ved at målrette produkter og tjenester til den enkelte bruger.

Kommentar: Derfor er teleselskaberne i fare for at uddø

Vi elsker hurtige data, og vi betaler ikke for det. Blander man det med teknologigiganternes fremmarch samt fastnettelefoniens og SMS'ernes snarlige død, får man en cocktail, der bliver livsfarlig for de nuværende teleselskaber.

Få nu ryddet de gamle styresystemer af vejen

Man kan glemme alt om at høste frugterne af den digitale fremtid, hvis medarbejdernes computere kører på Windows XP eller andre forældede styresystemer.

Et anderledes år helt i forandringens tegn

Swipp og bestikkelsessagerne hos Atea blev årets store it-fusere. Pokemon Go og disruption var blandt de godt ting på it-området.

Nu er det jul igen: Men disse produkter finder du næppe under juletræet

Apples topchef, Tim Cook, mener, at Apple Watch bliver en af de mest populære julegaver i år. Men der kommercielle succes for den slags computere, wearable devices, har indtil nu været begrænset.

Disruption er flyttet ind dagligstuen

Internettets og mobiltelefonens velsignelser og forbandelser er nu for alvor slået igennem hjemme hos danskerne. Fastnettelefonen er snart en saga blot, og digitalkameraet er langsomt, men sikkert, på vej ud ligesom MP3-afspillere og GPS-navigatorer.

Er fremtiden dyster for vores børnebørn?

Automatiseringen kommer til at påvirke vores liv og arbejdsmarked – men hvordan?

It-bossen

Per Palmkvist Knudsen er it-direktør i JP/Politikens Hus og finalist i dysten om at blive årets CIO i 2011.

Han har været vidt omkring i it-verdenen og arbejdet med alt fra drift, udvikling og undervisning til rådgivning, salg og ledelse.

Per Palmkvist Knudsen skriver for Jyllands-Posten om it-branchen og om anvendt it set fra indersiden af virksomhedens datarum.

Før eller siden svigter det it-firma, der holder styr på jeres dokumenter

Ca. 100 forskellige it-firmaer tilbyder at holde styr på jeres virksomheds vigtigste dokumenter. Hvilket skal man vælge, når det ene er bedre end det andet – og det eneste sikre er risikoen for, at deres tjeneste eller de selv lukker ned?

Amazon tværer gamle kæmper ud i konkurrencen om at levere it-kraft via nettet

Gamle it-virksomheder som IBM har det svært mod nye konkurrenter, når det gælder cloud computing.

Det grå it-guld over 40 år har trange kår – nogle steder

De amerikanske it-giganter slås nærmest om at have den yngste gennemsnitsalder blandt de ansatte. I Danmark er der stadig håb, hvis man sørger for at vedligeholde sine kompetencer.

Gårsdagens chauffør bestemmer kørslen i morgendagens selvkørende bil

I en nær fjern fremtid overtager computere styringen af vores biler. Programmører og tidligere bilister vil via algoritmer også have en hånd på rattet.

Kommentar Når fjender bygger cyberhære i baghaven

Kommentar: It-indbrud er efterhånden lige som lus: Det er ikke en skam at få dem, det er en skam ikke at gøre noget ved dem. Selvom man kan gøre meget for at undgå dem.

Premium Tophistorier

Buræg har fået en på skallen - salget styrtdykker

Produktionen og salget af buræg i Danmark rasler ned. Flere detailkæder har annonceret, at de vil udfase buræg, og landmændene er i fuld gang med at skrotte titusindvis af bure.

Unibet fik gevinst i Ungarn: Slut med blokering og bøder

EU-Domstolen fastslår, at ungarsk lovgivning for hasardspil er i strid med tjenesteydelsernes frie bevægelighed.

Analyse: I år dør håndværkerfradraget for tredje gang - måske

Den har været død flere gang før. Den skaber kun få, men dyre, job, den reducerer ikke sort arbejdskraft, og så har den splittet Christiansborg som få andre tiltag. Spørgsmålet er, om boligjobordningen får et 4. liv efter de kommende finanslovsforhandlinger.

Ugens aktie: Stærk dynamik har skabt værdi for SP Groups aktionærer

SP Group har været dygtig til at vokse både ved at øge omsætningen og ved at købe op. Det langsigtede finansielle mål er i 2020 at nå en omsætning på 2 mia. kr.

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her