*

Kommentar: Før eller siden svigter det it-firma, der holder styr på jeres dokumenter

Ca. 100 forskellige it-firmaer tilbyder at holde styr på jeres virksomheds vigtigste dokumenter. Hvilket skal man vælge, når det ene er bedre end det andet – og det eneste sikre er risikoen for, at deres tjeneste eller de selv lukker ned?

Kommentar: Amazon tværer gamle kæmper ud i konkurrencen om at levere it-kraft via nettet

Gamle it-virksomheder som IBM har det svært mod nye konkurrenter, når det gælder cloud computing.

Kommentar: Det grå it-guld over 40 år har trange kår – nogle steder

De amerikanske it-giganter slås nærmest om at have den yngste gennemsnitsalder blandt de ansatte. I Danmark er der stadig håb, hvis man sørger for at vedligeholde sine kompetencer.

Kommentar: Gårsdagens chauffør bestemmer kørslen i morgendagens selvkørende bil

I en nær fjern fremtid overtager computere styringen af vores biler. Programmører og tidligere bilister vil via algoritmer også have en hånd på rattet.

Kommentar Når fjender bygger cyberhære i baghaven

Kommentar: It-indbrud er efterhånden lige som lus: Det er ikke en skam at få dem, det er en skam ikke at gøre noget ved dem. Selvom man kan gøre meget for at undgå dem.

Er jeres virksomhed klar til en it-budgetoverskridelse på 400 pct.?

Omkostningerne ved et forfejlet it-projekt kan langt overstige de udgifter, der var afsat til projektet i første omgang.

Det er altid ledelsens ansvar

Skat stævner KMD og kræver 692 mio. kr. af it-virksomheden. Beløbet svarer til Skats samlede investeringer til udviklingen af det fejlslagne inddrivelsessystem, EFI.

En dag vil folk sukke efter privatliv i en verden fuld af data

Det kan vare mange år, inden god dataetik bliver et udbredt forbrugerkrav. Virksomhederne kan dog lige så godt starte nu, da det tager lang tid at sikre data.

Digitaliseringen løber fra politikerne

Der er behov for en politik for digitalisering, som sætter rammerne for udviklingen – og ikke for en politik, der bliver ramt af udviklingen.

It-bossen

Per Palmkvist Knudsen er it-direktør i JP/Politikens Hus og finalist i dysten om at blive årets CIO i 2011.

Han har været vidt omkring i it-verdenen og arbejdet med alt fra drift, udvikling og undervisning til rådgivning, salg og ledelse.

Per Palmkvist Knudsen skriver for Jyllands-Posten om it-branchen og om anvendt it set fra indersiden af virksomhedens datarum.

Annonce

It-chefer er fra Venus, direktører fra Mars

Selv små driftsforstyrrelser får stor opmærksomhed fra topledelsen, og derfor fokuserer mange it-chefer på dagligdags problemer. Men det er på høje tid, at it-cheferne for alvor påtager sig rollen som dem, der bidrager til forretningsinnovationen.

Mangel på it-omtanke kan koste virksomheden livet

Hver sjette nordiske it-ansvarlige svarede i en undersøgelse, at de er villige til at gå på kompromis med it-sikkerheden, hvis det giver virksomheden konkurrencefordele. I de grelle tilfælde koster den slags virksomheden livet.

Kommentar: Den kunstige verden rykker nærmere

Virtual Reality kan blive en central del af fremtidens it-udstyr. Teknologien er forbedret, og det er blevet meget billigere at skabe optiske illusioner

Selv it-mastodonter kan ende på elefanternes kirkegård

For undgå at ende som store it-runkedorer så som Nokia og Yahoo, må virksomheder fremover gå hårdt efter at udvikle medarbejderne, så de bliver i stand til at udnytte de mange nye digitale muligheder. En vigtig pointe er, at ledelsen må fokusere på andet end de ansattes tekniske kompetencer.

Microsoft leder efter vinduet til fremtiden

Softwaregiganten fra Seattle står over for nogle afgørende valg: Enten skal brugerne også i fremtiden betale for licenser til styresystemet Windows, eller også skal de leje programmet. Men en utilfreds lejer kan være svær at holde på.

Premium Tophistorier

Der er intet disruptivt ved Uber

Transporttjenesten Uber formidler kendte tilbud fra den fysiske verden. Det kan man tolke ud af Østre Landsrets dom for ulovlig taxakørsel over en chauffør fra Uber.

Dynekøbmanden lukker ned i USA

Jysk-koncernen vil hellere satse på Asien med nye butikker frem for at forsøge et nyt comeback på det store, amerikanske marked.

Ugens aktie: Københavns Lufthavne har højtflyvende planer

Københavns Lufthavne har en vision om at vokse fra 25 mio. passagerer til 40 mio. passagerer om året.

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her