*

Kommentar: Gårsdagens chauffør bestemmer kørslen i morgendagens selvkørende bil

I en nær fjern fremtid overtager computere styringen af vores biler. Programmører og tidligere bilister vil via algoritmer også have en hånd på rattet.

Kommentar Når fjender bygger cyberhære i baghaven

Kommentar: It-indbrud er efterhånden lige som lus: Det er ikke en skam at få dem, det er en skam ikke at gøre noget ved dem. Selvom man kan gøre meget for at undgå dem.

Kommentar: Er jeres virksomhed klar til en it-budgetoverskridelse på 400 pct.?

Omkostningerne ved et forfejlet it-projekt kan langt overstige de udgifter, der var afsat til projektet i første omgang.

Kommentar: Det er altid ledelsens ansvar

Skat stævner KMD og kræver 692 mio. kr. af it-virksomheden. Beløbet svarer til Skats samlede investeringer til udviklingen af det fejlslagne inddrivelsessystem, EFI.

En dag vil folk sukke efter privatliv i en verden fuld af data

Det kan vare mange år, inden god dataetik bliver et udbredt forbrugerkrav. Virksomhederne kan dog lige så godt starte nu, da det tager lang tid at sikre data.

Digitaliseringen løber fra politikerne

Der er behov for en politik for digitalisering, som sætter rammerne for udviklingen – og ikke for en politik, der bliver ramt af udviklingen.

It-chefer er fra Venus, direktører fra Mars

Selv små driftsforstyrrelser får stor opmærksomhed fra topledelsen, og derfor fokuserer mange it-chefer på dagligdags problemer. Men det er på høje tid, at it-cheferne for alvor påtager sig rollen som dem, der bidrager til forretningsinnovationen.

Mangel på it-omtanke kan koste virksomheden livet

Hver sjette nordiske it-ansvarlige svarede i en undersøgelse, at de er villige til at gå på kompromis med it-sikkerheden, hvis det giver virksomheden konkurrencefordele. I de grelle tilfælde koster den slags virksomheden livet.

Kommentar: Den kunstige verden rykker nærmere

Virtual Reality kan blive en central del af fremtidens it-udstyr. Teknologien er forbedret, og det er blevet meget billigere at skabe optiske illusioner

It-bossen

Per Palmkvist Knudsen er it-direktør i JP/Politikens Hus og finalist i dysten om at blive årets CIO i 2011.

Han har været vidt omkring i it-verdenen og arbejdet med alt fra drift, udvikling og undervisning til rådgivning, salg og ledelse.

Per Palmkvist Knudsen skriver for Jyllands-Posten om it-branchen og om anvendt it set fra indersiden af virksomhedens datarum.

Annonce

Selv it-mastodonter kan ende på elefanternes kirkegård

For undgå at ende som store it-runkedorer så som Nokia og Yahoo, må virksomheder fremover gå hårdt efter at udvikle medarbejderne, så de bliver i stand til at udnytte de mange nye digitale muligheder. En vigtig pointe er, at ledelsen må fokusere på andet end de ansattes tekniske kompetencer.

Microsoft leder efter vinduet til fremtiden

Softwaregiganten fra Seattle står over for nogle afgørende valg: Enten skal brugerne også i fremtiden betale for licenser til styresystemet Windows, eller også skal de leje programmet. Men en utilfreds lejer kan være svær at holde på.

En email-junkies bekendelser

Otte af 10 danskere er dagligt på internettet via deres mobil, og det mest almindelige er at sende eller modtage emails.

Gode gaver kan være lidt for gode

Offentligt ansatte med it-indkøbsansvar må aldrig modtage hverken direkte eller indirekte gaver. Bl.a. den nuværende Moderniseringsstyrelse har igen og igen gentaget budskabet. Åbenbart for døve ører – både hos kunder og leverandører.

Kommentar Ingen CIO er fuldkommen

Kommentar: Det er udfordrende tider for virksomhedernes it-ansvarlige. Driften skal glide, samtidig med, at der skal spares og udvikles. Men hvad skal der til for at være en god it-direktør?

Premium Tophistorier

Nets tager vigtigt skridt i kampen mod Mobilepay

En ny aftale sikrer, at det mobile dankort kan bruges i ligeså mange butikker, som det fysiske dankort i dag. Og til samme priser for butikkerne.

Ekspert: Regeringens løfter om at tilbageføre boligskatter er tom snak for byboerne

Forslaget om at føre ejendomsskatter tilbage via lavere skat på arbejde rammer helt skævt, vurderer ekspert. Følger priserne den historiske udvikling vil byboerne straffes, mens udkanten vinder.

Ny milliardrekord: Slagteriernes eksport til Kina boomer

Eksporten af dansk svinekød til Kina vokser eksplosivt og når i år op på næsten 5 mia. kr.

Madmarkeder giver gamle haller nye identiteter

Efter 15 års tomhed er Århus Hallen kommet i brug med Aarhus Central Food Market. Det nye madmarked er del af en trend landet over, der omdanner gamle bygninger til gastronomiske oplevelsessteder.

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her