*

Kommentar: Mangel på it-omtanke kan koste virksomheden livet

Hver sjette nordiske it-ansvarlige svarede i en undersøgelse, at de er villige til at gå på kompromis med it-sikkerheden, hvis det giver virksomheden konkurrencefordele. I de grelle tilfælde koster den slags virksomheden livet.

Kommentar: Selv it-mastodonter kan ende på elefanternes kirkegård

For undgå at ende som store it-runkedorer så som Nokia og Yahoo, må virksomheder fremover gå hårdt efter at udvikle medarbejderne, så de bliver i stand til at udnytte de mange nye digitale muligheder. En vigtig pointe er, at ledelsen må fokusere på andet end de ansattes tekniske kompetencer.

Kommentar: Digital dannelse kræver helt andre midler

Debattone: Det er på tide, at vi alle skrider hårdt ind over for dem, som ikke fatter, at der gælder helt de samme etiske og sociale regler, når vi kommunikerer digitalt, som når vi er fysisk sammen.

Kommentar Når digitaliseringen rammer dig

Digitalisering: Selvtilstrækkelighed i organisationen er livsfarlig for en virksomhed, når digitaliseringen rammer en branche. Sker det, skal der reageres rigtigt og hurtigt.

It Beboere på landet får fortsat ingen garanti for bredbånd eller mobilforbindelse

Den markedsdrevne strategi for at skaffe gode bredbånds- og mobilforbindelser for alle har ikke virket efter hensigten. Energistyrelsens anbefalinger til, hvad teleselskaberne skal garantere brugerne, løser næppe udfordringen.

Kommentar Når biler bliver digitale

Kommentar: Nye brancheglidninger er på vej i krydsfeltet mellem it-virksomheder og bilfabrikker

Kommentar Gamle sællerter sælger stadig

Lenovo, Apple og Dell er blandt de it-producenter, der har haft medvind i det forgangne år.

Kommentar Hvem passer på algoritmerne, der passer på os?

Kommentar: Den omfattende leverance af snart sagt alting via internettet betyder, at det bliver mere kompliceret og til tider helt umuligt at gennemskue, hvad en given service egentlig gør.

Robotterne gør deres indtog – også i hjørnekontoret

Automatisering af simple kontorrutiner er ved at blive udbredt. Alle job vil blive berørt af de fremadstormende robot- teknologier. Også chefernes.

It-bossen

Per Palmkvist Knudsen er it-direktør i JP/Politikens Hus og finalist i dysten om at blive årets CIO i 2011.

Han har været vidt omkring i it-verdenen og arbejdet med alt fra drift, udvikling og undervisning til rådgivning, salg og ledelse.

Per Palmkvist Knudsen skriver for Jyllands-Posten om it-branchen og om anvendt it set fra indersiden af virksomhedens datarum.

Annonce
Premium Tophistorier

Ekspert advarer: F1-lånenes afløser kan give nye problemer

Boligejere er blevet presset ud af de populære F1-lån, fordi deres store udbredelse påførte samfundet en risiko i tider med finansiel uro. Men lånenes afløsere er blevet så populære, at en ny risiko er ved at opstå, vurderer en ekspert.

En ny æra er begyndt i Sydkorea: Slut med fede middage og sprut ad libitum

Hvad er bedre end en middag skabt af en mesterkok, ledsaget af liflige vine og alkohol i stride strømme under det efterfølgende sociale samvær? Hvis andre betaler, er det slut nu.

Lars Rebien: Fyringsrunde baner vejen for min efterfølger

Ved at foretage en massiv nedskæring nu, håber Novo-boss Lars Rebien Sørensen, at han overlader nøglerne til Lars Fruergaard Jørgensen på bedst mulig vis.

Rebien efter fyringsrunde i Novo: "Vi kommer til at skære visse projekter fra"

Novo Nordisk er presset ud i en fyringsrunde, der samlet set rammer 1.000 ansatte - de 500 i Danmark. Det kommer til at betyde færre forskningsprojekter i den danske milliardkoncern.

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her