*

Kommentar: Data er stadig det nye guld

Big data: Data er mange milliarder værd, hvis de anvendes korrekt. Og den voksende udbredelse af kunstig intelligens kan grave endnu mere guld op. F.eks. ved at målrette produkter og tjenester til den enkelte bruger.

Kommentar: Derfor er teleselskaberne i fare for at uddø

Vi elsker hurtige data, og vi betaler ikke for det. Blander man det med teknologigiganternes fremmarch samt fastnettelefoniens og SMS'ernes snarlige død, får man en cocktail, der bliver livsfarlig for de nuværende teleselskaber.

Kommentar: Få nu ryddet de gamle styresystemer af vejen

Man kan glemme alt om at høste frugterne af den digitale fremtid, hvis medarbejdernes computere kører på Windows XP eller andre forældede styresystemer.

Nu er det jul igen: Men disse produkter finder du næppe under juletræet

Apples topchef, Tim Cook, mener, at Apple Watch bliver en af de mest populære julegaver i år. Men der kommercielle succes for den slags computere, wearable devices, har indtil nu været begrænset.

Kommentar: Disruption er flyttet ind dagligstuen

Internettets og mobiltelefonens velsignelser og forbandelser er nu for alvor slået igennem hjemme hos danskerne. Fastnettelefonen er snart en saga blot, og digitalkameraet er langsomt, men sikkert, på vej ud ligesom MP3-afspillere og GPS-navigatorer.

Er fremtiden dyster for vores børnebørn?

Automatiseringen kommer til at påvirke vores liv og arbejdsmarked – men hvordan?

Før eller siden svigter det it-firma, der holder styr på jeres dokumenter

Ca. 100 forskellige it-firmaer tilbyder at holde styr på jeres virksomheds vigtigste dokumenter. Hvilket skal man vælge, når det ene er bedre end det andet – og det eneste sikre er risikoen for, at deres tjeneste eller de selv lukker ned?

Amazon tværer gamle kæmper ud i konkurrencen om at levere it-kraft via nettet

Gamle it-virksomheder som IBM har det svært mod nye konkurrenter, når det gælder cloud computing.

Det grå it-guld over 40 år har trange kår – nogle steder

De amerikanske it-giganter slås nærmest om at have den yngste gennemsnitsalder blandt de ansatte. I Danmark er der stadig håb, hvis man sørger for at vedligeholde sine kompetencer.

Gårsdagens chauffør bestemmer kørslen i morgendagens selvkørende bil

I en nær fjern fremtid overtager computere styringen af vores biler. Programmører og tidligere bilister vil via algoritmer også have en hånd på rattet.

It-bossen

Per Palmkvist Knudsen er it-direktør i JP/Politikens Hus og finalist i dysten om at blive årets CIO i 2011.

Han har været vidt omkring i it-verdenen og arbejdet med alt fra drift, udvikling og undervisning til rådgivning, salg og ledelse.

Per Palmkvist Knudsen skriver for Jyllands-Posten om it-branchen og om anvendt it set fra indersiden af virksomhedens datarum.

Kommentar Når fjender bygger cyberhære i baghaven

Kommentar: It-indbrud er efterhånden lige som lus: Det er ikke en skam at få dem, det er en skam ikke at gøre noget ved dem. Selvom man kan gøre meget for at undgå dem.

Er jeres virksomhed klar til en it-budgetoverskridelse på 400 pct.?

Omkostningerne ved et forfejlet it-projekt kan langt overstige de udgifter, der var afsat til projektet i første omgang.

Det er altid ledelsens ansvar

Skat stævner KMD og kræver 692 mio. kr. af it-virksomheden. Beløbet svarer til Skats samlede investeringer til udviklingen af det fejlslagne inddrivelsessystem, EFI.

En dag vil folk sukke efter privatliv i en verden fuld af data

Det kan vare mange år, inden god dataetik bliver et udbredt forbrugerkrav. Virksomhederne kan dog lige så godt starte nu, da det tager lang tid at sikre data.

Digitaliseringen løber fra politikerne

Der er behov for en politik for digitalisering, som sætter rammerne for udviklingen – og ikke for en politik, der bliver ramt af udviklingen.

Premium Tophistorier

Skattefolk trawlede hvidvask-mistanker hos bagmandspolitiet for at jagte skattesvindlere - nu er de sendt hjem

Der er tilsyneladende opstået tvivl om hjemmelgrundlaget, efter at Skat igennem flere år har haft medarbejdere udstationeret i bagmandspolitiets hvidvasksekretariat.

Utilstrækkeligt tilsyn, utilstrækkeligt fokus og mangel på viden: Her er konklusionerne i lækket rapport om dansk hvidvask-indsats

FATF langer kraftigt ud efter bankerne og Finanstilsynet. Brancheorganisationen FinansDanmark påpeger, at hvidvask er højprioritet i bankerne.

Analyse: Den Ny Silkevej er Kinas svar på Trumps protektionisme

Den Ny Silkevej tilrækker sig stor interesse i Davos – godt hjulpet på vej af udsigten til en protektionistisk handelspolitik fra USA.

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her