*

Privacy Policy Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her

Microsoft fejer med nye koste

Microsoft er i gang med en radikal omstillingsproces, der først og fremmest skal forbedre it-gigantens produktivitet.

Er Atea-sagen kun toppen af isbjerget?

Etik: Bestikkelsessagen i Region Sjælland afslører, at uetisk adfærd stadig plager it-branchen.

Der er for få it-folk. Også i valgkampen

Den danske it-sektor mangler tusindvis af kompetente medarbejdere.

Hvem har ansvaret for it-sikkerheden?

Smartcity-teknologierne kan gøre vores byer mere behagelige og billigere at leve i, men teknologierne er også oplagte mål for terrorangreb.

Som brødre og søstre vi dele

Når vi deler, fremmer vi bæredygtighed, ligesom vi får gode menneskelige oplevelser ved at låne hinandens ting. At der samtidig kan tjenes eller spares penge gør absolut heller ikke noget.

Forbrugernes vaner smitter stadig

De nye tider vil kræve helt nye kompetencer hos de it-ansatte. For dem, der kan omstille sig, venter nye muligheder. For dem, der stædigt holder fast i hardwaren, venter tidlig pension eller arbejdsløshed.

Nettet kommer efter dig

Hidtil har det været muligt at finde frem til det meste ved komplekse søgninger på Google. Men snart vil det være umuligt, for den måde, som internettet fungerer på, skal laves om.

Som at svømme med hajer

Mobilitet er blevet det nye, pengeskabende mantra i it-verdenen, og alle forsøger at finde lige netop den niche, der kan blive deres blå ocean.

LinkedIn - praktisk værktøj eller pestilens?

Sociale medier: Det erhvervsrettede sociale netværk LinkedIn vil være mere end bare en CV-bank. Men brugerne kan blive skræmt væk af overivrige sælgere og selvpromoverende konsulenter.

Farligere end atomvåben

Udbredelsen af kunstig intelligens bekymrer forskere og it-specialister. De mener, at robotter og computere kan blive en trussel mod menneskeheden.

It-bossen

Per Palmkvist Knudsen er it-direktør i JP/Politikens Hus og finalist i dysten om at blive årets CIO i 2011.

Han har været vidt omkring i it-verdenen og arbejdet med alt fra drift, udvikling og undervisning til rådgivning, salg og ledelse.

Per Palmkvist Knudsen skriver for Jyllands-Posten om it-branchen og om anvendt it set fra indersiden af virksomhedens datarum.

Annonce

Nye tider i it-branchen

De store it-centralers glansperiode som it-branchens jobskabere er forbi.

Som taget ud af et ugeblad

Se og Hør-skandalen viste alle, hvor let vore mest private hemmeligheder kan afsløres, hvis der ikke passes godt nok på dem.

Uforpligtende løfter

Regeringen vil have Danmark i Europas superliga, når det gælder brugen af it til at skabe vækst og job. Spørgsmålet er, om initiativerne er tilstrækkelige til at indfri ambitionerne.

Så galt kan det gå, hvis du ikke har styr på licensrettighederne

Revisorer tjener tykt på at håndhæve softwareproducenters rettigheder. Men der kan være millioner at spare, hvis man tager de rette forbehold, når der købes nyt it-udstyr.

Gamle fjender er nye venner

Microsoft har i de seneste uger har gjort op med en lang række af sine hidtidige dogmer.

Premium Tophistorier

Danskernes forbrug er kørt fast i feriemudderet

Det pivdårlige sommervejr betyder, at danskerne ikke engang gider bruge penge, selvom de har nok af dem. Måske har dyre ferierejser til USA og Thailand også skåret et lille hjørne af husholdningsbudgettet.

Sun Lolly's ejer skruer op for ekspansionsplanerne

Co-Ro holding, der blandt andet ejer varemærkerne Sun Lolly og Sunquick, tjener mange penge på at sælge sine frys-selv is og levere koncentrat til sine fabrikker flere steder i verden. Nu skal forretningen udvides både i Danmark og på verdensplan.

Kartelfirmaer vil ind i varmen igen

Byggekartelsagens virksomheder kæmper for at blive tilgivet af de bygherrer, de har narret. De vil have lov til at byde på opgaver igen, men ikke alle bygherrer er lige hurtige til at lukke dem ind i varmen igen.

Pensionskunderne må lukke øjnene i modgang

Det seneste kvartals afkast i pensionssektoren har illustreret forskellen på de traditionelle og de nye pensionsprodukter.

Kolofon

Ansv. Chefredaktør

Jørn Mikkelsen

Digital Mediedirektør

Jens Nicolaisen

Premiumredaktør

Viggo Lepoutre Ravn

Netannoncer

Eric Philippe Jonsen

Følg JP
Adresser

Jyllands-Posten

Grøndalsvej 3

8260 Viby J

Danmark

Tlf.: 87 38 38 38

Fax.: 87 38 31 99

Jyllands-Posten

Rådhuspladsen 37

1785 København V

Danmark

Tlf.: 87 38 38 38

Send Pressemeddelelse

Servicer
Premium nyhedsbreve
Et prioriteret udvalg af redaktionelt indhold med fokus på baggrund og perspektiv.
© Alt materiale på denne side er omfattet af gældende lov om ophavsret. Læs om reglerne her