Prøv vores tablet-udgave

Vi kan se, at du er på en tablet. Kunne du tænke dig at læse Jyllands-Posten på vores tablet-app?

Privacy Policy Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her
lørdag 19. april 2014
Jyllands-Posten Jyllands-Posten

Forenklingens kunst

Den stærke udvikling på aktiemarkederne, og herunder ikke mindst det danske, har fået advarselslamperne til at blinke: Er vi ved at nå et niveau, som kan få ballonen til at springe?

Investorernes svære dilemma

Hvis man som investor er bekymret, er det velbegrundet, når man aflæser, hvad centralbanken i USA har på programmet, og hvad problemerne i Europa og Kinas opbremsning angår.

Succes skaber succes – fiasko skaber fiasko

Fredagens succesfulde børsintroduktion af OW Bunker fulgte den ligeledes fine børsføring af ISS. Det skal nok sikre en solid interesse for de næste børskandidater.

Ingen kan tjene to herrer

Aktionærer i Topdanmark er i oprør over, at konkurrenten If’s topchef kan være på vej til en plads i Topdanmarks bestyrelse.

De lukrative cheflønninger

Man kan ikke klandre direktøren for at kræve sit på det tørre, når det gælder lukrative aftrædelsesordninger. Men bestyrelsen bør kunne gøres ansvarlig.

Markedet har bevaret roen

En krise- og konfliktfyldt verden giver kun krusninger på aktiemarkedernes overflade.

Fem år efter bunden

I denne uge er det fem år siden, at C20- indekset nåede bunden i kølvandet af Lehman Brothers’ kollaps og kreditkrisen, som fulgte.

ISS-tiden på vej igen

Hvis man tillod sig den frihed at løfte sig lidt op over den daglige debat i andedammen og så Danmark lidt udefra, ville man antagelig forundres en smule.

Regnskaber og ledelsesskifte

Der er grund til for almindelige investorer at være ekstra opmærksom på, hvad der foregår i regnskaberne før, omkring og ikke mindst efter et ledelsesskifte.

Statsministerens Free Lunch with the Financial Times

Statsminister Helle Thorning-Schmidt var denne uges gæst i ”Lunch with the FT” i Financial Times’ weekendudgave under overskriften ”Selfie obsession”.

City

Dansk Aktie Analyse er en uafhængig analysevirksomhed, som siden 1985 har opbygget en førende position inden for analyse af selskaber, der er noteret på Københavns Fondsbørs.

Dansk Aktie Analyse udarbejder uvildige vurderinger af virksomhedernes fremtidige perspektiv og indtjeningspotentiale, prisfastsættelser af virksomheder for klienter og følger de danske og internationale børsmarkeder tæt.

Debat

Tilbage til Fogh

Hvor er det dog glimrende, at Socialdemokraterne nu vil holde Dansk Folkeparti op på dets mange løfter om stort og småt.

Jorn var godt selskab

Asger Jorn er værd at fejre i 100-året for hans fødsel. I fødebyen sætter Silkeborg Museum fokus på de almindelige mennesker, der gav Jorn næring, tryghed, begejstring, tro og håb. Som var med til at skabe ham.

Det kan ikke betale sig for forsikringsselskaberne at reparere beskadigede, billige mikrobiler. I stedet vælger de at totalskade dem, selv om det er et miljøproblem. Tegning: Rasmus S. Høyer

Debat: Ulighed hjælper ikke de fattigste

LA påstår, at større ulighed kommer de svageste til gavn. Det er der imidlertid ikke belæg for at påstå.

Hvad ved vi om ulighed? Anders Samuelsen skrev i manuskriptet til sin tale på Liberal Alliances landsmøde den 5. april, at »stigende ulighed er et sundhedstegn.« På grund af ”tidspres” kom dette afsnit ikke med i selve talen, men efterfølgende ...

Annonce

Grus i maskineriet på det repræsentative demokrati

Salget af Dong Energy gør det oplagt at diskutere præmisserne for vort demokrati.

Finansministerens ”gratis” frokost på Wall Street

Lad danskerne selv investere i Dong Energy, men lad endelig Goldman Sachs tage en del af havvindmøllerne.

David slår Goliat på lang sigt

Internationale studier viser, at små aktier siden 2009 har leveret højere afkast end aktiebørsernes største selskaber.

Dalai Lama som investeringsrådgiver

Når man skal prøve at finde årsagerne til finanskrisen, er der inspiration at hente hos tibetanernes religiøse og politiske overhoved, Dalai Lama.

Amazon vil levere bogpakker med dronefly

Droner og crowdfunding skaber nye muligheder for postomdeling og for iværksættere.

Premium Tophistorier

Færre randzoner hjælper bankerne

Bankerne er glade for, at nogle af deres landbrugskunders jord stiger i værdi, når der igen må dyrkes tættere på vandløb.

Medarbejdervalgte skruer bestyrelsers kvindeantal op

Hele 40 pct. af kvindelige bestyrelsesmedlemmer er medarbejdervalgte, og en stor andel er udlændinge.

Hampen brænder i lommen

Skjult i hashtågerne begynder de professionelle pengemænd nu at myldre ind på det milliardstore cannabismarked. Men medicinindustrien holder sig stadig fra det mildt sagt kontroversielle marked.

Eksperter: Finans- svindel vil fortsætte

Finans: Selv med de stramninger af EU’s regler for værdipapirhandel, der blev vedtaget i år, regner eksperter ikke med, at man kan komme systematisk snyd på finansmarkederne til livs. Der er stadig lange udsigter til, at markederne bliver fair for den almindelige investor.

Kolofon

Ansv. Chefredaktør

Jørn Mikkelsen

Digital Mediedirektør

Jens Nicolaisen

Premiumredaktør

Viggo Lepoutre Ravn

Netannoncer

Eric Philippe Jonsen

Følg JP
Adresser

Jyllands-Posten

Grøndalsvej 3

8260 Viby J

Danmark

Tlf.: 87 38 38 38

Fax.: 87 38 31 99

Jyllands-Posten

Rådhuspladsen 37

1785 København V

Danmark

Tlf.: 3330 3030

Fax.: 3330 8001

Send Pressemeddelelse

Services
JP Deadlines
Et prioriteret udvalg af redaktionelt indhold med fokus på baggrund og perspektiv.
© Alt materiale på denne side er omfattet af gældende lov om ophavsret. Læs om reglerne her