*

Kommentar: Digitale terrorister er verdens mest undervurderede trussel

Kommentar: Hackerkulturen har mistet sin uskyld efter ugens globale angreb. Erhvervslivet skal bidrage til at bekæmpe de digitale storforbrydere, og politikerne har pligt til at sikre, at det sker.

Kommentar: De nye boligskatter pumper prisboblen til bristepunktet

Kommentar: Aftalen om nye boligskatter er kortsigtet og udskyder regningen for nutidens boligbobler til fremtidens boligejere. Men den er gode nyheder for tilhængere af stor gæld og hård gearing.

Kommentar: Lad os nu få det opgør med Danmarks perverse bilafgifter

Kommentar: Leasingbranchen bruger et lovhul til at vaske flåden fri af afgifter til staten. Afsløringen af den trafik giver Folketinget alle muligheder for at slukke for strømmen til forældede bilafgifter.

Kommentar: Erhvervslivet er kørt i stilling som den femte statsmagt

Nordea spiller hovedrollen i et offentligt opgør med den svenske regering. Denne gang vinder banken formentlig og det indvarsler en ny magtbase for samfundets skaffedyr, erhvervslivet.

Uber, tag politikere og fagbosser med på genopdragelse

Uber bærer selv en stor del af skylden for sin exit fra det danske marked. Men fortællingen om Uber kan lære nutidens fagbevægelse og lovgivere meget om fremtidens samfund.

Vores kamp mod hvidvask er en bananrepublik værdig

Kommentar: Folketingets ansvar for, at Danmark er blevet hvidvaskcentral for kriminelle formuer, er fløjet under radaren. Det er ikke reglerne, den er gal med. Det er den manglende forvaltning af dem.

Postens besynderlige plan: Giv os 2 mia. for at smadre din forretning

Kommentar: PostNord vil for skatteydernes penge genopfinde sig selv i en form, der dræber privat initiativ. Planen dokumenterer, at statens postvæsen har misforstået sin eksistensberettigelse i samfundet.

Nordeas eneste store problem er: Nordea

Nordens største bank fremstår efter et horribelt år som branchens introverte gøgeunge, der visner i indre processer. Det kan kræve en paladsrevolution at genoplive dynamikken i Nordea.

Derfor er guldfisk nu bedre til fordybelse end mennesker

Kommentar: Det moderne menneske er ved at miste evnen til fordybelse. Til gengæld kan vi multitaske som aldrig før. Alt sammen på grund af den digitale revolution og verdens mest populære produkt.

Bundlinjen

Steen Rosenbak er chefredaktør på Jyllands-Posten med speciale i dansk og internationalt erhvervsliv og økonomi.

Steen Rosenbak har journalistisk erfaring fra bl.a. Reuters, Økonomisk Ugebrev og Jyllands-Posten og kommenterer og analyserer i "Bundlinjen" økonomiske trends og begivenheder af betydning for danske virksomheder, investorer og husholdninger.

Her er den største trussel mod et økonomisk opsving

Flaskehalsen peger på arbejdsmarkedet. Manglen på arbejdskraft skal forebygges ved at belønne dem, der kan og vil give den en ekstra skalle på arbejdspladsen. Det haster.

Alternative fakta inficerer også erhvervslivets topbosser

Kommentar: Danmarks Statistik har i flere år uforvarende spredt misinformation.

Derfor er vi blevet foregangsland for offentlige it-skandaler

Kommentar: Mens offentlige chefer har travlt med at brænde it-koncernen KMD på bålet, overser vi de samme chefers eget ansvar for at hælde milliarder af skattekroner i fejlslagne it-projekter.

Oprøret mod eliten har kurs mod erhvervslivets topchefer

Kommentar: Mens 3.000 topchefer i Davos kollektivt ryster på hovedet over verdens tilstand, buldrer oprøret mod eliten videre i folkedybet. Erhvervslivet ligner det næste offer for den nye bølge.

Brug ATP til at bekæmpe grådighed i erhvervstoppen

Det undergraver erhvervslivets troværdighed i det omgivende samfund, når medlemmer af topchefernes loge belønner hinanden med økonomisk uafhængighed for at gøre deres arbejde.

Premium Tophistorier

Erhvervsejendomme: Ørestad er bedre end sit rygte

Ørestad bliver ofte set som skræmmeeksemplet på en ny bydel, men i disse år udvikles området konstant, og nye kvarterer skabes. Bellakvarter er et af dem.

Skatteministeriet: Rabatter til leasingselskaber skærer 1 mia. kr. af registreringsafgiften

Brancheforeningen Finans og Leasing mener, at rabatter på nye biler til leasingselskaberne giver danskerne bedre biler - ikke færre penge til statskassen.

Jyske Bank og erhvervs-organisation slås om udenlandsk arbejdskraft

Jyske Bank mener ikke, at der er behov for skatterabatter, der kan tiltrække udenlandsk arbejdskraft. Derved lægger banken sig ud med magtfulde interesseorganisationer som Dansk Erhverv

Brasilien væltede ud over kanten - men bankerne anbefaler flere investeringer i eksotiske lande

De to storbanker Danske Bank og Nordea anbefaler, at kunderne ser i retning af emerging markets, når de skal investere deres penge.

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her