*

Kommentar: Derfor bør Uber og Airbnb aldrig sælges på folkeaktier

Både Uber og Airbnb er nu mere værd end samtlige danske virksomheder på nær Novo Nordisk. Men det kan blive en dyr fornøjelse for folket, hvis deleøkonomien skal på folkeaktier.

Kommentar: Lad nu økonomiens vise mænd slippe håndbremsen

En af landets mest magtfulde institutioner, de økonomiske vismænd, har behov for fornyelse, hvis den skal bevare sin relevans for samfundet. En monumental opgave venter for overvismanden.

Kommentar: Løkkes reform lægger en bombe under boligmarkedet

Kommentar: Regeringens reform af ejendomsskatterne hælder benzin på et overophedet boligmarked i storbyerne. De største vindere på kort sigt bliver ejendomsmæglerne og bolighandelens långivere.

Kommentar: Ophæv nu stavnsbåndet på markedet for danske boliglån

Kommentar: Finanssektoren har et meget stort forklaringsproblem efter afdækningen af, at en stor del af realkredittens stigende gebyrer, ryger direkte i bankernes kasser. Men løsningen ligger faktisk lige for.

Kommentar: Skyd gerne på budbringeren i kampen mod skattefifleri

Kommentar: Rådgiverbranchens selvjustits rækker ikke til at dæmpe trafikken af danske formuer til skattely. Det efterlader en ny udfordring til Folketinget - og en særlig af slagsen til Liberal Alliance.

Kommentar: Derfor er topskatten et fordelingspolitisk problem

Kommentar: Topskatten er i højere grad en ideologisk end økonomisk udfordring. Derfor er debatten vigtig i et Danmark, der kæmper med at anerkende, at også skaffedyrenes ego skal have et afkast.

Derfor hindrer den offentlige sektor 2025-planens succes

Kommentar: Regeringens 2025-plan er et solidt stykke håndværk. Desværre er den uden en samlet reform af den offentlige sektor slet ikke tilstrækkelig til at løse Danmarks økonomiske udfordringer.

Lønborg sætter rekord i 100 meter ansvarsforflygtigelse

Kommentar: Milliardprojektet Amager Bakke er en økonomisk skandale for offentlige midler, som de ansvarlige ikke kan løbe fra, mener chefredaktøren i sit svar til ARC’s forhenværende formand.

Kommentar: Hov, der røg skatteydernes milliarder på forbrændingen

Kommentar: Inkompetente beslutninger har fået fem kommuner til at gamble 4 mia. skatteyderkroner på et fejlprojekteret affaldsanlæg. Nu begynder den desperate kamp for at undgå ansvaret.

Chefredaktør: Hvorfor spiller vi roulette med pensionsopsparingen?

Det totale fravær af en grundlov på det nye, alternative lånemarked betyder, at pensionskasserne løber store risici. Problemet kan løses med ét simpelt greb, men ingen tager initiativet.

Bundlinjen

Steen Rosenbak er chefredaktør på Jyllands-Posten med speciale i dansk og internationalt erhvervsliv og økonomi.

Steen Rosenbak har journalistisk erfaring fra bl.a. Reuters, Økonomisk Ugebrev og Jyllands-Posten og kommenterer og analyserer i "Bundlinjen" økonomiske trends og begivenheder af betydning for danske virksomheder, investorer og husholdninger.

Annonce

Kommentar: Danskernes aktiekultur er til eksamen efter brexit

Kommentar: Brexit bliver en afgørende test af, om vi som private investorer har lært finanskrisens lektie. Selvom det professionelle marked er i panik, kan sund fornuft række langt for småinvestorer.

Kommentar: Derfor er Haarders sviner til Nordea en genistreg

Kulturministeren har afsløret, hvorfor forseglede døre til elitens debat om god forretningsmoral er skadelig for samfundet.

Kommentar Skrot topchefens spåkugle - det er bundlinjen, der tæller

Kommentar: Stjernerne i dansk topledelse er ikke visionære imperiebyggere, men dygtige reformatorer af den arv, de har modtaget.

Kommentar Endelig: Ejendomsmæglerne har mistet magten over boligmarkedet

Kommentar: Ejendomsmæglerbranchen betaler dyre lærepenge for at forstå, at et gennemsigtigt marked er til fordel for alle aktører.

Fremtiden er her: En ny industriel revolution begynder i 2016

Kommentar: Her er seks varme erhvervstendenser, som kommer til at ændre erhvervslivets grundvilkår afgørende i de kommende år.

Premium Tophistorier

Trods godkendt Danske Bank-regnskab: Thomas Borgen er bekymret

Interview: Topchef Thomas F. Borgen afviser planer om at indføre negative renter for privatkunder. Han er samtidig bekymret for, at danskere og europæere bliver for negative over for globaliseringen.

Landmændene står i kø for at omlægge til økologi

»Det er simpelthen dejligt at se køerne ude på græs, og det er rart at slippe for at skulle ud med marksprøjten tidligt om morgenen,« fortæller Henrik Nielsen - en af de mange landmænd, der er i fuld gang med at omlægge til økologi.

Fynsk værktøjsveteran byggede et væksteventyr

For otte år siden tog ejerleder Anders Borring en beslutning, som blev startskuddet til en mangedobling af Scangrips omsætning. Torsdag fik han prisen som Årets Ejerleder på Fyn for sin markante transformation af den fynske virksomhed.

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her