*

Kommentar: Brug ATP til at bekæmpe grådighed i erhvervstoppen

Det undergraver erhvervslivets troværdighed i det omgivende samfund, når medlemmer af topchefernes loge belønner hinanden med økonomisk uafhængighed for at gøre deres arbejde.

Kommentar: Glem lønfesten – robotternes indtog ændrer dit arbejdsliv

Årets overenskomstforhandlinger skal handle mere om at integrere mennesket på fremtidens arbejdsmarked end om, hvem der skal have nogle håndører mere i lønningsposen.

Kommentar: Jamen, vi har da for længst indført 30 timers arbejdsuge

Kommentar: Myten om det stadigt mere hårdtarbejdende Danmark holder ikke vand. Lønmodtagerne får allerede i dag løn for langt flere timer, end vi arbejder, når det kommer til stykket.

Kommentar: Lego-familiens store sats kan skade legetøjsimperiet

Kommentar: Legos nye topchef, Bali Padda, er 13 år ældre end sin forgænger og bliver en overgangsfigur inden næste generationsskifte i Billund. I mellemtiden har han travlt. Meget travlt.

Kommentar: Når Falcks blå blink bliver en samfundsskadelig affære

Kommentar: Med særdeles uortodokse metoder har Falck gang på gang forsvaret sit monopol. Men fremfærden er uacceptabel, for gevinsten ender hos Falcks ejere, mens skatteyderne betaler regningen.

Nu må erhvervslivet forsvare den globale økonomis goder

Donald Trumps triumf er en sejr for protektionisme og et nederlag for globaliseringseliten. Tiden er inde til, at erhvervslivet tager sit medansvar for at fordele frihandelens goder til hele landet.

Derfor bør Uber og Airbnb aldrig sælges på folkeaktier

Både Uber og Airbnb er nu mere værd end samtlige danske virksomheder på nær Novo Nordisk. Men det kan blive en dyr fornøjelse for folket, hvis deleøkonomien skal på folkeaktier.

Lad nu økonomiens vise mænd slippe håndbremsen

En af landets mest magtfulde institutioner, de økonomiske vismænd, har behov for fornyelse, hvis den skal bevare sin relevans for samfundet. En monumental opgave venter for overvismanden.

Løkkes reform lægger en bombe under boligmarkedet

Kommentar: Regeringens reform af ejendomsskatterne hælder benzin på et overophedet boligmarked i storbyerne. De største vindere på kort sigt bliver ejendomsmæglerne og bolighandelens långivere.

Ophæv nu stavnsbåndet på markedet for danske boliglån

Kommentar: Finanssektoren har et meget stort forklaringsproblem efter afdækningen af, at en stor del af realkredittens stigende gebyrer, ryger direkte i bankernes kasser. Men løsningen ligger faktisk lige for.

Bundlinjen

Steen Rosenbak er chefredaktør på Jyllands-Posten med speciale i dansk og internationalt erhvervsliv og økonomi.

Steen Rosenbak har journalistisk erfaring fra bl.a. Reuters, Økonomisk Ugebrev og Jyllands-Posten og kommenterer og analyserer i "Bundlinjen" økonomiske trends og begivenheder af betydning for danske virksomheder, investorer og husholdninger.

Kommentar: Skyd gerne på budbringeren i kampen mod skattefifleri

Kommentar: Rådgiverbranchens selvjustits rækker ikke til at dæmpe trafikken af danske formuer til skattely. Det efterlader en ny udfordring til Folketinget - og en særlig af slagsen til Liberal Alliance.

Kommentar: Derfor er topskatten et fordelingspolitisk problem

Kommentar: Topskatten er i højere grad en ideologisk end økonomisk udfordring. Derfor er debatten vigtig i et Danmark, der kæmper med at anerkende, at også skaffedyrenes ego skal have et afkast.

Derfor hindrer den offentlige sektor 2025-planens succes

Kommentar: Regeringens 2025-plan er et solidt stykke håndværk. Desværre er den uden en samlet reform af den offentlige sektor slet ikke tilstrækkelig til at løse Danmarks økonomiske udfordringer.

Lønborg sætter rekord i 100 meter ansvarsforflygtigelse

Kommentar: Milliardprojektet Amager Bakke er en økonomisk skandale for offentlige midler, som de ansvarlige ikke kan løbe fra, mener chefredaktøren i sit svar til ARC’s forhenværende formand.

Kommentar: Hov, der røg skatteydernes milliarder på forbrændingen

Kommentar: Inkompetente beslutninger har fået fem kommuner til at gamble 4 mia. skatteyderkroner på et fejlprojekteret affaldsanlæg. Nu begynder den desperate kamp for at undgå ansvaret.

Premium Tophistorier

Jim Hagemann Snabe: »Vi skal sætte mennesket i centrum«

World Economic Forum skal vise, at organisationen ikke kun sætter den globale dagsorden i Davos, men også i årets andre 360 dage, siger det danske bestyrelsesmedlem.

Lækket hvidvask-rapport foruroliger Christiansborg-politikere

Der er brug for flere ressourcer til bl.a. bagmandspolitiet, lyder det fra politikere på Christiansborg efter kritisk rapportudkast om Danmarks indsats mod hvidvask og terrorfinansiering.

Konkurrencesag i landbruget breder sig til Tyskland

Landbrug & Fødevarers planer om at etablere selskabet DanAvl, der skal styre milliardhandlen med danske avlsgrise, er løbet ind i nye problemer. Også de tyske konkurrencemyndigheder er nu begyndt at undersøge, hvilke konsekvenser etableringen af DanAvl får.

I dag bliver Trump præsident - sådan er det gået andre på samme dag

En var fuld, en blev dækket af sne, en af regn, en var ved at blive brændt af og en endte med at dø. Indsættelsen af amerikanske præsidenter er en særlig dag, og i dag er det Donald J. Trumps tur.

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her