*

Kommentar: Lego-familiens store sats kan skade legetøjsimperiet

Kommentar: Legos nye topchef, Bali Padda, er 13 år ældre end sin forgænger og bliver en overgangsfigur inden næste generationsskifte i Billund. I mellemtiden har han travlt. Meget travlt.

Kommentar: Når Falcks blå blink bliver en samfundsskadelig affære

Kommentar: Med særdeles uortodokse metoder har Falck gang på gang forsvaret sit monopol. Men fremfærden er uacceptabel, for gevinsten ender hos Falcks ejere, mens skatteyderne betaler regningen.

Kommentar: Nu må erhvervslivet forsvare den globale økonomis goder

Donald Trumps triumf er en sejr for protektionisme og et nederlag for globaliseringseliten. Tiden er inde til, at erhvervslivet tager sit medansvar for at fordele frihandelens goder til hele landet.

Kommentar: Derfor bør Uber og Airbnb aldrig sælges på folkeaktier

Både Uber og Airbnb er nu mere værd end samtlige danske virksomheder på nær Novo Nordisk. Men det kan blive en dyr fornøjelse for folket, hvis deleøkonomien skal på folkeaktier.

Kommentar: Lad nu økonomiens vise mænd slippe håndbremsen

En af landets mest magtfulde institutioner, de økonomiske vismænd, har behov for fornyelse, hvis den skal bevare sin relevans for samfundet. En monumental opgave venter for overvismanden.

Løkkes reform lægger en bombe under boligmarkedet

Kommentar: Regeringens reform af ejendomsskatterne hælder benzin på et overophedet boligmarked i storbyerne. De største vindere på kort sigt bliver ejendomsmæglerne og bolighandelens långivere.

Ophæv nu stavnsbåndet på markedet for danske boliglån

Kommentar: Finanssektoren har et meget stort forklaringsproblem efter afdækningen af, at en stor del af realkredittens stigende gebyrer, ryger direkte i bankernes kasser. Men løsningen ligger faktisk lige for.

Kommentar: Skyd gerne på budbringeren i kampen mod skattefifleri

Kommentar: Rådgiverbranchens selvjustits rækker ikke til at dæmpe trafikken af danske formuer til skattely. Det efterlader en ny udfordring til Folketinget - og en særlig af slagsen til Liberal Alliance.

Kommentar: Derfor er topskatten et fordelingspolitisk problem

Kommentar: Topskatten er i højere grad en ideologisk end økonomisk udfordring. Derfor er debatten vigtig i et Danmark, der kæmper med at anerkende, at også skaffedyrenes ego skal have et afkast.

Derfor hindrer den offentlige sektor 2025-planens succes

Kommentar: Regeringens 2025-plan er et solidt stykke håndværk. Desværre er den uden en samlet reform af den offentlige sektor slet ikke tilstrækkelig til at løse Danmarks økonomiske udfordringer.

Bundlinjen

Steen Rosenbak er chefredaktør på Jyllands-Posten med speciale i dansk og internationalt erhvervsliv og økonomi.

Steen Rosenbak har journalistisk erfaring fra bl.a. Reuters, Økonomisk Ugebrev og Jyllands-Posten og kommenterer og analyserer i "Bundlinjen" økonomiske trends og begivenheder af betydning for danske virksomheder, investorer og husholdninger.

Lønborg sætter rekord i 100 meter ansvarsforflygtigelse

Kommentar: Milliardprojektet Amager Bakke er en økonomisk skandale for offentlige midler, som de ansvarlige ikke kan løbe fra, mener chefredaktøren i sit svar til ARC’s forhenværende formand.

Kommentar: Hov, der røg skatteydernes milliarder på forbrændingen

Kommentar: Inkompetente beslutninger har fået fem kommuner til at gamble 4 mia. skatteyderkroner på et fejlprojekteret affaldsanlæg. Nu begynder den desperate kamp for at undgå ansvaret.

Chefredaktør: Hvorfor spiller vi roulette med pensionsopsparingen?

Det totale fravær af en grundlov på det nye, alternative lånemarked betyder, at pensionskasserne løber store risici. Problemet kan løses med ét simpelt greb, men ingen tager initiativet.

Kommentar: Danskernes aktiekultur er til eksamen efter brexit

Kommentar: Brexit bliver en afgørende test af, om vi som private investorer har lært finanskrisens lektie. Selvom det professionelle marked er i panik, kan sund fornuft række langt for småinvestorer.

Kommentar: Derfor er Haarders sviner til Nordea en genistreg

Kulturministeren har afsløret, hvorfor forseglede døre til elitens debat om god forretningsmoral er skadelig for samfundet.

Premium Tophistorier

Løft skammen og samvittigheden væk fra medarbejderne

Lederen skal træde ind som vikarierende samvittighed for stressede medarbejdere, mener Pernille Steen Pedersen, forfatter til ny overraskende bog om stress.

Skat: Vækst giver strafpoint hos Skat

En landsretsdom betyder, at der er risiko for, at virksomheder med vækstplaner må se frem til øgede, betydelige administrative og skattemæssige byrder, når vækstomkostninger skal udskilles fra omkostninger vedrørende den daglige drift.

Hundredtusindvis af pensionskunder holdes på smalkost

Der vil også i 2017 være meget stor forskel på, hvordan pensionsselskaberne behandler kunderne med traditionel pensionsopsparing.

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her