*

Kommentar: Nykredits aflyste børsdebut viser en ny vej til fremtiden

Pensionskasserne blander blod med foreningsdanmark i et sælsomt ejerskab. Men det åbner strategiske muligheder for landets største finanskoncerner uden om børsens jagt på kortsigtet gevinst.

Kommentar: Vi brandbeskatter de bedste ejere ud af dansk erhvervsliv

Kommentar: Rygraden i dansk erhvervsliv, de ejerledede virksomheder, klarer sig forrygende i disse år. Men trods en lempet arveafgift er det tvivlsomt, om familie-ejet overlever til næste generation.

Kommentar: Indgrebet mod leasing-finten er dømt til fiasko på forhånd

Regeringens stramning efterlader en del af leasinghullet i loven pivåbent og forbrugerne med en sønderskudt retssikkerhed. Derfor får de nye regler for leasingbiler formentlig en kort levetid.

Kommentar: Får langturschaufførens nekrolog en værdig slutning?

Kommentar: Førerløse biler kommer, og de kan stort set overflødiggøre nutidens chaufførerhverv. Frem for blot at hæve prisen og råbe på arbejdskraft, bør vognmændene tage fat på en ny plan B.

Nets symboliserer en farlig tendens for erhvervslivet

Kommentar: Kritikken af de høje gevinster til Nets' ledelse er blot det danske sindbillede på en global tendens. Den eksplosive vækst i cheflønninger har sendt erhvervstoppen ud i en massiv tillidskrise.

Euroens fremtid er blind passager i Tysklands valg

Kommentar: Dramaet om det tyske valg synes langt mindre end det, der venter, når de nye mandater skal i arbejde. Udfaldet kan bane vejen for en fælleseuropæisk valuta af et helt nyt tilsnit: Et, der virker.

Tyskland er klar til et nyt økonomisk mirakel. Er vi?

Den tyske valgkamp er rigere på substans end underholdningsværdi. Uanset udfaldet kører det tyske vækstlokomotiv nu, og dansk erhvervsliv risikerer at komme for sent til afgangen.

Erhvervslivets nye kvindekamp hedder integration

Kommentar: Tusindvis af flygtninge går fra offentlig til privat forsørgelse. Men bag de fine tal gemmer sig en ubehagelig sandhed om en gruppe, som vi slet ikke har evnet at integrere.

Sig det nu bare: Rigdom er ingen skam for de dygtige

Kommentar: Misundelsesdebatten lægger sin ærtesuppe over det politiske Danmark. Men regeringen fortjener ros for de store linjer, som vi ikke må tale om, i ugens malstrøm af økonomiske udspil.

Bundlinjen

Steen Rosenbak er chefredaktør på Jyllands-Posten med speciale i dansk og internationalt erhvervsliv og økonomi.

Steen Rosenbak har journalistisk erfaring fra bl.a. Reuters, Økonomisk Ugebrev og Jyllands-Posten og kommenterer og analyserer i "Bundlinjen" økonomiske trends og begivenheder af betydning for danske virksomheder, investorer og husholdninger.

Toppen af Danmarks vigtigste branche er pilrådden

Kommentar: Forsvarerne for elkongernes fejlslagne investeringer synger en falsk melodi. Heller ikke i andelsbevægelsen er det samfundsgavnlig virksomhed at formøble 10 milliarder medlemskroner.

Fremtidens bank siger nej tak til erhvervslivets penge

Nye regler kan tvinge danske virksomheder til at opgive bankkontoen som parkeringsplads for kassebeholdningen. Skal vi nu have endnu en statsbank for at undgå en ny indlånsklemme?

Sådan ville Danmark se ud, hvis erhvervseliten bestemte

Erhvervsministeren klager over, at topcheferne vender ryggen til den politiske debat. Måske fordi et Danmark styret af erhvervslivet ville se fundamentalt anderledes ud end det, vi kender.

Verdens politiske ledere er topbossernes største frygt

Kommentar: Centralbankerne står i kø for at give kørekortet til verdensøkonomien tilbage til markedet. Men erhvervselitens frygt for geopolitisk uro kan skyde opsvinget ned, inden det er begyndt.

Kommentar: Markedets dramaqueens er kørt i stilling til en urolig sommer

Aktierådgivernes spåkugler varsler alt fra krak til himmelflugt i kurshorisonten.

Premium Tophistorier

Verden gør klar til endnu en handelspolitisk fiasko

Efter snart et kvart århundredes eksistens har WTO leveret flere fiaskoer end succeshistorier. Venter den næste i Buenos Aires?

De knokler, måles og vejes: Derfor er lønnen tårnhøj for nyudklækkede advokater

Explainer: Advokatbranchen lønner sine ansatte bedre og bedre, viser nye tal fra Djøf. Men de ansatte bliver også presset hårdt på timetallet og på evnen til at skrive regninger til klienten.

Novos USA-chef varmer op til »hidtil uset lancering«

Novo Nordisks amerikanske chef varmer op til en storstilet lancering af det nye guldhåb.

Danske slagterier forbløder - smågrisene forsvinder ud af landet

Produktionen på de danske slagterier falder i 2017 til det laveste niveau i 26 år. Der er håb om, at nedturen er ved at være forbi.

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her