*

Breaking
Gratis på SMS: Send JPBREAK til 1218 | Få nyheden på mail

Kommentar: Derfor er vi blevet foregangsland for offentlige it-skandaler

Kommentar: Mens offentlige chefer har travlt med at brænde it-koncernen KMD på bålet, overser vi de samme chefers eget ansvar for at hælde milliarder af skattekroner i fejlslagne it-projekter.

Kommentar: Oprøret mod eliten har kurs mod erhvervslivets topchefer

Kommentar: Mens 3.000 topchefer i Davos kollektivt ryster på hovedet over verdens tilstand, buldrer oprøret mod eliten videre i folkedybet. Erhvervslivet ligner det næste offer for den nye bølge.

Kommentar: Brug ATP til at bekæmpe grådighed i erhvervstoppen

Det undergraver erhvervslivets troværdighed i det omgivende samfund, når medlemmer af topchefernes loge belønner hinanden med økonomisk uafhængighed for at gøre deres arbejde.

Kommentar: Glem lønfesten – robotternes indtog ændrer dit arbejdsliv

Årets overenskomstforhandlinger skal handle mere om at integrere mennesket på fremtidens arbejdsmarked end om, hvem der skal have nogle håndører mere i lønningsposen.

Jamen, vi har da for længst indført 30 timers arbejdsuge

Kommentar: Myten om det stadigt mere hårdtarbejdende Danmark holder ikke vand. Lønmodtagerne får allerede i dag løn for langt flere timer, end vi arbejder, når det kommer til stykket.

Kommentar: Lego-familiens store sats kan skade legetøjsimperiet

Kommentar: Legos nye topchef, Bali Padda, er 13 år ældre end sin forgænger og bliver en overgangsfigur inden næste generationsskifte i Billund. I mellemtiden har han travlt. Meget travlt.

Når Falcks blå blink bliver en samfundsskadelig affære

Kommentar: Med særdeles uortodokse metoder har Falck gang på gang forsvaret sit monopol. Men fremfærden er uacceptabel, for gevinsten ender hos Falcks ejere, mens skatteyderne betaler regningen.

Nu må erhvervslivet forsvare den globale økonomis goder

Donald Trumps triumf er en sejr for protektionisme og et nederlag for globaliseringseliten. Tiden er inde til, at erhvervslivet tager sit medansvar for at fordele frihandelens goder til hele landet.

Derfor bør Uber og Airbnb aldrig sælges på folkeaktier

Både Uber og Airbnb er nu mere værd end samtlige danske virksomheder på nær Novo Nordisk. Men det kan blive en dyr fornøjelse for folket, hvis deleøkonomien skal på folkeaktier.

Bundlinjen

Steen Rosenbak er chefredaktør på Jyllands-Posten med speciale i dansk og internationalt erhvervsliv og økonomi.

Steen Rosenbak har journalistisk erfaring fra bl.a. Reuters, Økonomisk Ugebrev og Jyllands-Posten og kommenterer og analyserer i "Bundlinjen" økonomiske trends og begivenheder af betydning for danske virksomheder, investorer og husholdninger.

Lad nu økonomiens vise mænd slippe håndbremsen

En af landets mest magtfulde institutioner, de økonomiske vismænd, har behov for fornyelse, hvis den skal bevare sin relevans for samfundet. En monumental opgave venter for overvismanden.

Løkkes reform lægger en bombe under boligmarkedet

Kommentar: Regeringens reform af ejendomsskatterne hælder benzin på et overophedet boligmarked i storbyerne. De største vindere på kort sigt bliver ejendomsmæglerne og bolighandelens långivere.

Ophæv nu stavnsbåndet på markedet for danske boliglån

Kommentar: Finanssektoren har et meget stort forklaringsproblem efter afdækningen af, at en stor del af realkredittens stigende gebyrer, ryger direkte i bankernes kasser. Men løsningen ligger faktisk lige for.

Kommentar: Skyd gerne på budbringeren i kampen mod skattefifleri

Kommentar: Rådgiverbranchens selvjustits rækker ikke til at dæmpe trafikken af danske formuer til skattely. Det efterlader en ny udfordring til Folketinget - og en særlig af slagsen til Liberal Alliance.

Kommentar: Derfor er topskatten et fordelingspolitisk problem

Kommentar: Topskatten er i højere grad en ideologisk end økonomisk udfordring. Derfor er debatten vigtig i et Danmark, der kæmper med at anerkende, at også skaffedyrenes ego skal have et afkast.

Premium Tophistorier

SF hiver minister i samråd om skjulte investeringer

Sagen om erhvervsminister Brian Mikkelsens investeringer i en kapitalfond og potentielle interessekonflikt får SF til at hive ministeren i samråd.

Vi kører og flyver som aldrig før, og det bliver værre i fremtiden

Olieforbruget fortsætter med at stige, og hele væksten går til transport… og plastic.

Nykredit afviser misfortolkning af egne valgregler

Formand Jørgen Boe for Foreningen Nykredits valgudvalg i repræsentantskabet mener, at man tolker valgreglerne omkring fuldmagter korrekt, selvom en gruppe i repræsentantskabet kritiserer ledelsen for at favorisere egne kandidater.

Genmab venter milliardindtægt af vidundermiddel i 2017 - få overblikket her

Biotekselskabet Genmab kommer ud af 2016 som forventet. Kræftmidlet Darzalex skal drive væksten de kommende år, og her er meldingerne, at lægemidlet alene i 2017 kan indbringe op mod 2 mia. kr.

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her