*

Kommentar: Skyd gerne på budbringeren i kampen mod skattefifleri

Kommentar: Rådgiverbranchens selvjustits rækker ikke til at dæmpe trafikken af danske formuer til skattely. Det efterlader en ny udfordring til Folketinget - og en særlig af slagsen til Liberal Alliance.

Kommentar: Derfor er topskatten et fordelingspolitisk problem

Kommentar: Topskatten er i højere grad en ideologisk end økonomisk udfordring. Derfor er debatten vigtig i et Danmark, der kæmper med at anerkende, at også skaffedyrenes ego skal have et afkast.

Kommentar: Derfor hindrer den offentlige sektor 2025-planens succes

Kommentar: Regeringens 2025-plan er et solidt stykke håndværk. Desværre er den uden en samlet reform af den offentlige sektor slet ikke tilstrækkelig til at løse Danmarks økonomiske udfordringer.

Chefredaktør: Hvorfor spiller vi roulette med pensionsopsparingen?

Det totale fravær af en grundlov på det nye, alternative lånemarked betyder, at pensionskasserne løber store risici. Problemet kan løses med ét simpelt greb, men ingen tager initiativet.

Kommentar: Danskernes aktiekultur er til eksamen efter brexit

Kommentar: Brexit bliver en afgørende test af, om vi som private investorer har lært finanskrisens lektie. Selvom det professionelle marked er i panik, kan sund fornuft række langt for småinvestorer.

Kommentar: Derfor er Haarders sviner til Nordea en genistreg

Kulturministeren har afsløret, hvorfor forseglede døre til elitens debat om god forretningsmoral er skadelig for samfundet.

Kommentar Skrot topchefens spåkugle - det er bundlinjen, der tæller

Kommentar: Stjernerne i dansk topledelse er ikke visionære imperiebyggere, men dygtige reformatorer af den arv, de har modtaget.

Kommentar Endelig: Ejendomsmæglerne har mistet magten over boligmarkedet

Kommentar: Ejendomsmæglerbranchen betaler dyre lærepenge for at forstå, at et gennemsigtigt marked er til fordel for alle aktører.

Fremtiden er her: En ny industriel revolution begynder i 2016

Kommentar: Her er seks varme erhvervstendenser, som kommer til at ændre erhvervslivets grundvilkår afgørende i de kommende år.

Nulfejlskulturen er død - giv ledelse en chance i 2016

Kommentar: Jagten på den agile virksomhed, der elsker forandring og forstår sin kunde, er gået ind. Men regnearkstyranniet står i vejen.

Bundlinjen

Steen Rosenbak er chefredaktør på Jyllands-Posten med speciale i dansk og internationalt erhvervsliv og økonomi.

Steen Rosenbak har journalistisk erfaring fra bl.a. Reuters, Økonomisk Ugebrev og Jyllands-Posten og kommenterer og analyserer i "Bundlinjen" økonomiske trends og begivenheder af betydning for danske virksomheder, investorer og husholdninger.

Annonce
Premium Tophistorier

Formynderi eller frygt for mere konkurrence? »EU har taget e-handel som gidsel«

Nye EU-regler og tiltag, der skal gøre det nemt for forbrugerne at handle på nettet i hele EU, møder modstand fra danske netbutikker, der kalder det en skævvridning. I dag er det ofte umuligt at købe fra udenlandske webshops.

Erhvervsmand tordner mod bankers hvidvask: Utilstedeligt at bruge loven som argument for at belemre kunder

Det er som om, at hvidvaskloven er begyndt at leve sit eget liv, mener erhvervsmanden Fleming Grunnet, som er stærk kritisk overfor bankernes bekæmpelse af hvidvask.

Asiens succeshistorie er under alvorligt pres

I mange år er Sydkorea økonomisk blevet udråbt som ”Miraklet ved Han-floden”, men i dag er udfordringerne så store, at der er behov for et politisk mirakel.

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her