*

Kommentar: Det er på tide at tage hensyn til de nedslidte i pensionsreformerne

Reformerne passer fint til akademikere, der kommer på arbejdsmarkedet som 30-årige. For murersvenden og sosu-assistenten er det anderledes problematisk.

Kommentar: Det tabte danske land er en guldgrube af historie – og et besøg værd

Det i dag politisk korrekte Sverige stod bag det største etniske folkemord i Nordens historie.

Kommentar: Politikerne over hele Europas slås med stadig mere uregerlige vælgere

Det sociale og antielitære oprør kan sættes på to korte formler.

Kommentar: Skolen for alle samfundslag er truet

Mange steder er vi ved at miste en vigtig kvalitet ved det danske samfund – at børn fra forskellige sociale og kulturelle miljøer mødes i folkeskolen.

Farvel til Folkets Parti

Hvorfor har de socialdemokratiske partier store problemer med arbejdervælgerne? Hvorfor er mange almindelige lønmodtagere politisk hjemløse?

Kommentar: Gør det en forskel, om vi kommer på pension i en alder af 67 eller 68 år?

»Med de allerede vedtagne beslutninger er Danmark på vej til Europas højeste pensionsalder. Politikerne burde forholde sig til, hvordan det kommer til at fungere på arbejdspladserne – i stedet konstruerer de deres egen virkelighed.«

Mistilliden til politikerne er monumental Kortuddannede føler sig kørt over

Når almindelige mennesker og deres hverdag ikke tages alvorligt, så sætter de sig på bagdelen ved første givne lejlighed – hvad ellers?

Den stille revolution bremser væksten

Statsminister Lars Løkke Rasmussens reformer vil ramme væksten som en boomerang.

DF er sårbar overfor god gammeldags social agitation

DF’s sårbare flanke er åbenlys – spørgsmålet er, om ”de røde” partier formår at udnytte det.

Brudflader

Lars Olsen er journalist og forfatter med stærk social indignation som litterært brændstof. Han har skrevet flere dagsordensættende debatbøger, bl.a. ”Elitens triumf”.

Lars Olsen er en kyndig politisk iagttager med observationspost på den klassiske venstrefløj og en engageret advokat for de oversete grupper i uddannelseskapløbet.

Han har været stålsat politisk ukorrekt i ghettodebatten baseret på sine oplevelser på Nørrebro i København, som han endte med at flytte fra.

Annonce

Selve synet på gymnasieuddannelsen skal ændres

Et opgør med den gymnasiale tsunami kræver en bredere faglighed allerede i folkeskolen. Det var faktisk en af de oprindelige idéer bag den udskældte folkeskolereform.

De dyrker ”underklasseidentiteten” i boligblokkene

Frem for alt er der i bøgerne vigtige pointer til Christiansborg, hvor læren af 30 års fejlslagen integration er gået i glemmebogen.

Tæv til de elitære er tidens nye sort

Eliten betaler dyre lærepenge i disse år: Demokratier kan ikke i længden regeres hen over hovedet på de manges interesser.

29-årig lagerarbejder: »Når arbejdsdagen er slut, er min ryg sunket så meget, at jeg må indstille bakspejlet i bilen«

Heldigvis er der stadig politikere, som bærer erfaringer fra skurvogne, sygehuse eller andet ind i Folketinget og kommunalbestyrelser.

Overproduktion af akademikere

De historiske tal er imidlertid uinteressante. Danmark er i disse år i gang med et langt større eksperiment, end de fleste er klar over.

Premium Tophistorier

Hollandske fans i ekstase: »Hvis Max ikke vinder, får han en lussing på kinden«

På en campingplads uden for racerbanen i Spa har hollændere overtaget styringen. Og ingen er i tvivl om, at støtten til Max Verstappen er højlydt og vedholdende.

Stripper på Island: Drømmen om et bedre liv blev knust og erstattet af illegalt arbejde i et iskoldt miljø

Drevet af drømmen om at møde en rig europæisk mand rejste en ung kvinde til Island. For at skildre hendes dramatiske historie traf en kvindelig fotograf en drastisk beslutning.

Golfens danske godfather vil være kaptajn for Europa

Det er 20 år siden, at Thomas Bjørn vandt sin første turnering. Han spiller stadig på øverste niveau, men har også fokus på en mulig rolle som europæisk Ryder Cup-kaptajn i 2018.

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her