*

Kommentar: Farvel til Folkets Parti

Hvorfor har de socialdemokratiske partier store problemer med arbejdervælgerne? Hvorfor er mange almindelige lønmodtagere politisk hjemløse?

Kommentar: Gør det en forskel, om vi kommer på pension i en alder af 67 eller 68 år?

»Med de allerede vedtagne beslutninger er Danmark på vej til Europas højeste pensionsalder. Politikerne burde forholde sig til, hvordan det kommer til at fungere på arbejdspladserne – i stedet konstruerer de deres egen virkelighed.«

Mistilliden til politikerne er monumental Kortuddannede føler sig kørt over

Når almindelige mennesker og deres hverdag ikke tages alvorligt, så sætter de sig på bagdelen ved første givne lejlighed – hvad ellers?

Kommentar: Den stille revolution bremser væksten

Statsminister Lars Løkke Rasmussens reformer vil ramme væksten som en boomerang.

Kommentar: DF er sårbar overfor god gammeldags social agitation

DF’s sårbare flanke er åbenlys – spørgsmålet er, om ”de røde” partier formår at udnytte det.

Selve synet på gymnasieuddannelsen skal ændres

Et opgør med den gymnasiale tsunami kræver en bredere faglighed allerede i folkeskolen. Det var faktisk en af de oprindelige idéer bag den udskældte folkeskolereform.

De dyrker ”underklasseidentiteten” i boligblokkene

Frem for alt er der i bøgerne vigtige pointer til Christiansborg, hvor læren af 30 års fejlslagen integration er gået i glemmebogen.

Tæv til de elitære er tidens nye sort

Eliten betaler dyre lærepenge i disse år: Demokratier kan ikke i længden regeres hen over hovedet på de manges interesser.

29-årig lagerarbejder: »Når arbejdsdagen er slut, er min ryg sunket så meget, at jeg må indstille bakspejlet i bilen«

Heldigvis er der stadig politikere, som bærer erfaringer fra skurvogne, sygehuse eller andet ind i Folketinget og kommunalbestyrelser.

Overproduktion af akademikere

De historiske tal er imidlertid uinteressante. Danmark er i disse år i gang med et langt større eksperiment, end de fleste er klar over.

Brudflader

Lars Olsen er journalist og forfatter med stærk social indignation som litterært brændstof. Han har skrevet flere dagsordensættende debatbøger, bl.a. ”Elitens triumf”.

Lars Olsen er en kyndig politisk iagttager med observationspost på den klassiske venstrefløj og en engageret advokat for de oversete grupper i uddannelseskapløbet.

Han har været stålsat politisk ukorrekt i ghettodebatten baseret på sine oplevelser på Nørrebro i København, som han endte med at flytte fra.

Annonce

Hurra for skattefar

Sidste uges helt store historie var Panama-lækagen: Afsløringen af, at velhavere og kendisser anbringer store summer i skattely i Panama, godt hjulpet af store banker.

Verdens lykkeligste folk

»At høre til de mest lykkelige lande er ikke en naturlov

De danske økonomer har spillet fallit

Sygdom og arbejdsløshed kan i dag føre til en deroute, som var sjælden for få år siden.

Pensionsalder på 68 er en illusion.

Realiteten er, at flere brancher er blevet barskere.

Med en ny voksen-SU får vi markant mere lighed

Uddannelse og SU skal handle om hele livet – og ikke bare om de unge år.

Premium Tophistorier

Brexit kalder på alle følelser: Glæde i Romford - sorg, chok og våde øjne i Hackney

Smarte Hackney stemte i stor stil for fortsat britisk EU-medlemskab, men skal alligevel forlade EU, fordi byer som flere – blandt andet i Romford – ville ud.

Hvide arbejdere og pensionister stemte Storbritannien ud af EU

Afstemningsresultatet kom bag på alle i Storbritannien – også brexitvælgerne selv. Ingen havde forudset det massive vælgeroprør, som sendte Storbritannien ud af Den Europæiske Union.

Næste opgør: Tidsplanen for en skilsmisse og 80.000 sider lovtekst

Før boet kan deles, skal Storbritannien formelt bede om en skilsmisse. Bruxelles ser gerne, at det går hurtigt. Men det har briterne ingen planer om.

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her