*

Gratis på SMS: Send JPBREAK til 1218 | Få nyheden på mail

Kommentar: Selve synet på gymnasieuddannelsen skal ændres

Et opgør med den gymnasiale tsunami kræver en bredere faglighed allerede i folkeskolen. Det var faktisk en af de oprindelige idéer bag den udskældte folkeskolereform.

Kommentar: De dyrker ”underklasseidentiteten” i boligblokkene

Frem for alt er der i bøgerne vigtige pointer til Christiansborg, hvor læren af 30 års fejlslagen integration er gået i glemmebogen.

Kommentar: Tæv til de elitære er tidens nye sort

Eliten betaler dyre lærepenge i disse år: Demokratier kan ikke i længden regeres hen over hovedet på de manges interesser.

29-årig lagerarbejder: »Når arbejdsdagen er slut, er min ryg sunket så meget, at jeg må indstille bakspejlet i bilen«

Heldigvis er der stadig politikere, som bærer erfaringer fra skurvogne, sygehuse eller andet ind i Folketinget og kommunalbestyrelser.

Overproduktion af akademikere

De historiske tal er imidlertid uinteressante. Danmark er i disse år i gang med et langt større eksperiment, end de fleste er klar over.

Hurra for skattefar

Sidste uges helt store historie var Panama-lækagen: Afsløringen af, at velhavere og kendisser anbringer store summer i skattely i Panama, godt hjulpet af store banker.

Verdens lykkeligste folk

»At høre til de mest lykkelige lande er ikke en naturlov

De danske økonomer har spillet fallit

Sygdom og arbejdsløshed kan i dag føre til en deroute, som var sjælden for få år siden.

Pensionsalder på 68 er en illusion.

Realiteten er, at flere brancher er blevet barskere.

Brudflader

Lars Olsen er journalist og forfatter med stærk social indignation som litterært brændstof. Han har skrevet flere dagsordensættende debatbøger, bl.a. ”Elitens triumf”.

Lars Olsen er en kyndig politisk iagttager med observationspost på den klassiske venstrefløj og en engageret advokat for de oversete grupper i uddannelseskapløbet.

Han har været stålsat politisk ukorrekt i ghettodebatten baseret på sine oplevelser på Nørrebro i København, som han endte med at flytte fra.

Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her