*

Kommentar: Politikerne over hele Europas slås med stadig mere uregerlige vælgere

Det sociale og antielitære oprør kan sættes på to korte formler.

Kommentar: Skolen for alle samfundslag er truet

Mange steder er vi ved at miste en vigtig kvalitet ved det danske samfund – at børn fra forskellige sociale og kulturelle miljøer mødes i folkeskolen.

Kommentar: Farvel til Folkets Parti

Hvorfor har de socialdemokratiske partier store problemer med arbejdervælgerne? Hvorfor er mange almindelige lønmodtagere politisk hjemløse?

Kommentar: Gør det en forskel, om vi kommer på pension i en alder af 67 eller 68 år?

»Med de allerede vedtagne beslutninger er Danmark på vej til Europas højeste pensionsalder. Politikerne burde forholde sig til, hvordan det kommer til at fungere på arbejdspladserne – i stedet konstruerer de deres egen virkelighed.«

Mistilliden til politikerne er monumental Kortuddannede føler sig kørt over

Når almindelige mennesker og deres hverdag ikke tages alvorligt, så sætter de sig på bagdelen ved første givne lejlighed – hvad ellers?

Den stille revolution bremser væksten

Statsminister Lars Løkke Rasmussens reformer vil ramme væksten som en boomerang.

DF er sårbar overfor god gammeldags social agitation

DF’s sårbare flanke er åbenlys – spørgsmålet er, om ”de røde” partier formår at udnytte det.

Selve synet på gymnasieuddannelsen skal ændres

Et opgør med den gymnasiale tsunami kræver en bredere faglighed allerede i folkeskolen. Det var faktisk en af de oprindelige idéer bag den udskældte folkeskolereform.

De dyrker ”underklasseidentiteten” i boligblokkene

Frem for alt er der i bøgerne vigtige pointer til Christiansborg, hvor læren af 30 års fejlslagen integration er gået i glemmebogen.

Brudflader

Lars Olsen er journalist og forfatter med stærk social indignation som litterært brændstof. Han har skrevet flere dagsordensættende debatbøger, bl.a. ”Elitens triumf”.

Lars Olsen er en kyndig politisk iagttager med observationspost på den klassiske venstrefløj og en engageret advokat for de oversete grupper i uddannelseskapløbet.

Han har været stålsat politisk ukorrekt i ghettodebatten baseret på sine oplevelser på Nørrebro i København, som han endte med at flytte fra.

Annonce

Tæv til de elitære er tidens nye sort

Eliten betaler dyre lærepenge i disse år: Demokratier kan ikke i længden regeres hen over hovedet på de manges interesser.

29-årig lagerarbejder: »Når arbejdsdagen er slut, er min ryg sunket så meget, at jeg må indstille bakspejlet i bilen«

Heldigvis er der stadig politikere, som bærer erfaringer fra skurvogne, sygehuse eller andet ind i Folketinget og kommunalbestyrelser.

Overproduktion af akademikere

De historiske tal er imidlertid uinteressante. Danmark er i disse år i gang med et langt større eksperiment, end de fleste er klar over.

Hurra for skattefar

Sidste uges helt store historie var Panama-lækagen: Afsløringen af, at velhavere og kendisser anbringer store summer i skattely i Panama, godt hjulpet af store banker.

Verdens lykkeligste folk

»At høre til de mest lykkelige lande er ikke en naturlov

Premium Tophistorier

Boris Johnson har fået sin første lektion i diplomati

Ville Boris Johnson sige undskyld til sine 27 EU-kollegaer for at have sammenlignet EU’s ambitioner med Hitlers under Anden Verdenskrig? Ville han og Frankrigs udenrigsminister, Jean-Marc Ayrault, der forinden havde beskyldt Johnson for »at lyve meget«, støde sammen?

Mange kvinder foretrækker tidlig efterløn

Kvinder i industrien er tilsyneladende de mest nedslidte, viser ny analyse fra AE-rådet.

Fire fakta: Ingen tager ansvar for affaldsø 15 gange Danmarks størrelse, da den flyder i Stillehavet

Tal fortæller ofte mere end ord. Hver uge finder Jyllands-Posten fire nøgletal, der forklarer en global eller national udvikling eller tendens.

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her