*

Privacy Policy Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her

Når ondskab bliver reglen

Efter Anden Verdenskrig blev meget af det begåede ondskab bortforklaret med at man ’bare fulgte ordrer’ – underforstået, at det ikke var den enkelte, der var ond, men andre længere op i systemet. En række forsøg har dokumenteret, hvor langt vi vil gå for at følge ordrer, også når de er i åbenlys strid med sund fornuft eller vores moral. Det gælder også i organisationer.

Det kan være svært at lede på distancen

Meget kan ordnes med moderne teknologi, men intet slår værdien af fysiske møder, når det kommer til at lede et internationalt team på tværs af landegrænser. Som leder er jeg intet uden den dybe indsigt, det giver at tale med medarbejderne i Europa ansigt til ansigt.

Dyrk stamtræet, styrk karrieren

Et lederstamtræ giver overblik over vores erhvervsmæssige "slægt", hvor vi kommer fra, hvem der har præget os samt en idé om, hvorfor vi er, som vi er.

Det selvtilfredse samfund

Hvorfor skaber vi i Danmark ikke et forum for verdens dygtigste forskere, samt de bedste chefer og eksperter fra erhvervslivet? Svaret må være magelighed.

Tilfør ledelse til de forretningsmæssige problemer – ikke ressourcer!

I stedet for bare at tilføre flere ressourcer for at løse problemer, går de dygtigste ledere i gang med at analysere og prøver at ændre enkeltelementer for at se, om det virker.

Viden er nøglen til bæredygtig succes

I Danmark skal vi være gode til at vægte uddannelse højt. Nyuddannede står med både uddannelse og teknologisk indsigt, der er absolut tidssvarende i forhold til erhvervslivet.

Er du parat til en global karriere?

Nyere forskning har identificeret fire kompetencer, som er en forudsætning for en vellykket global karriere.

Så hør dog efter

Har vi glemt at lytte? At høre ordentligt efter, hvad det egentlig er, som andre fortæller os? Falder vi af undervejs, surfer videre og skifter kanal inde i hovedet, når andre er på vej ind i en fortælling, som de gerne vil dele med os?

Sikkerheden i lufthavnen har taget overhånd

Forretningsrejsende føler sig ofte mistænkt for at være terrorister, når de lægger håndbagagen til gennemlysning i lufthavnen. Eller når de må tage sko og bælte af for at gå gennem metaldetektoren efter at have stået længe i kø. Nu mener også lufthavnschefen, at sikkerheden er blevet for hysterisk.

Får jeres grå guld lov til at falme?

Har I også i jeres virksomhed en del ældre medarbejdere med uundværlig erfaring og viden, som alle de yngre spørger til råds om stort og småt? Det troede en kommunal institution, men fik sig en overraskelse. Måske er det på tide at få efterprøvet, om jeres formodninger om det grå guld holder.

Attention

At være på forkant med sin karriere kræver tidssvarende kompetencer, handling og et konstant forbedret grundlag at træffe sine beslutninger på.

Jyllands-Posten har samlet en række af landets dygtigste topchefer, erhvervsfolk og karriererådgivere for at klæde erhvervslæserne bedst muligt på til nutidens og fremtidens udfordringer.

Mest Læste
 1. 1
  Derfor dyrker vi sex
  Sex er uomgængeligt, vi tænker på det næsten hele tiden. Men de færreste af os er nok klar over, hvorfor vi hoppede i ...
 1. 2
  En kræftsygdom i teenageårene gjorde V-politiker til en hård hund
  Portræt: Peter Christensen, der af sin bror er blevet beskrevet som en "hardhitter", siger endegyldigt farvel ...
 1. 3
  Sporingsgruppens fangst: et privatfly, en slæbebåd og en russisk bjælkehytte
  Siden 2007 har Bagmandspolitiets særlige sporingsgruppe opstøvet og beslaglagt værdier fra kriminelle, så ...
Annonce

Bliv robust med mental styrketræning

Måske er du motionsløber, går til fitness eller svømmer i havet om vinteren. Alt sammen for at holde dig sund og stærk. Men hvad med din mentale robusthed – evnen til at håndtere dagligdagens pres samt den turbulens og modgang som karrieren typisk også byder på. Hvordan træner du den?

Hvorfor ikke gøre alle Danmarks ledere en tak bedre?

Hvis bare ledelsen var i orden, kunne danske medarbejdere skabe i gennemsnit 62 pct. mere i værdi.

Spørgejørgen er guld værd

Det er oftest virksomhedens medarbejdere, der har idéerne til udvikling af processer, produkter og markedsføring. Derfor må ledere undgå at bremse de mest spørgelystne.

Når dumme spørgsmål er de bedste

Det kræver mod at træde ud af ekspertrollen og turde stille ”dumme spørgsmål”. Men kun på den måde bliver du klogere på kunden og din egen forretning.

Apple Watch går på æblerov

Hvis Apple var et land, ville it-giganten ligge nummer 55 på listen over verdens rigeste. I sidste uge passerede Apples markedsværdi 700 milliarder dollars, hvilket blot understregede positionen som verdens rigeste selskab nogensinde.

Premium Tophistorier

Universiteter vil af med karakterbonus

Tiden er løbet fra den karakterbonus, som giver studenter, der går hurtigt i gang med at læse, et højere gennemsnit.

Landbrugskrisen får EU-samarbejde til at slå revner

Kriseramte franske landmænd tænder bål i gaderne, spærrer motorvejene og blokerer for fødevareimport fra Tyskland og Spanien.

»Ser man klichéfyldt på det, er jeg ikke den klassiske hovedrolleindehaver«

På trods af en karriere i evig bevægelse bliver Tina Gylling Mortensen ofte låst fast i den samme type birolle på film. Det skyldes to ting, mener hun.

Kolofon

Ansv. Chefredaktør

Jørn Mikkelsen

Digital Mediedirektør

Jens Nicolaisen

Premiumredaktør

Viggo Lepoutre Ravn

Netannoncer

Eric Philippe Jonsen

Følg JP
Adresser

Jyllands-Posten

Grøndalsvej 3

8260 Viby J

Danmark

Tlf.: 87 38 38 38

Fax.: 87 38 31 99

Jyllands-Posten

Rådhuspladsen 37

1785 København V

Danmark

Tlf.: 87 38 38 38

Send Pressemeddelelse

Servicer
Premium nyhedsbreve
Et prioriteret udvalg af redaktionelt indhold med fokus på baggrund og perspektiv.
© Alt materiale på denne side er omfattet af gældende lov om ophavsret. Læs om reglerne her